(KURIR TV) PALMA I GUDENUS ĆASKALI O FUDBALU Marković poručio austrijskom političaru: Rezultat ću da vam pamtim!
Foto: Promo

POLITIČARI SE ŠALILI

(KURIR TV) PALMA I GUDENUS ĆASKALI O FUDBALU Marković poručio austrijskom političaru: Rezultat ću da vam pamtim!

Fudbal -

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nalazi se u Beču gde je imao je više sastanaka sa austrijskim i bečkim zvaninicima, sa kojima se dotakao i sportskih tema.

Povod za odlazak u glavni grad Austrije bila je akcija koju sporovodi grad Jagodina, gde je 550 studenata iz tog grada, kao i 50 lekara obilazilo kulturne znamenitosti Beča.

Studenti su obišli Bečki univerzitet kao i kulturno istorijske znamenitosti Beča, dok su zdravstveni radnici posetili jednu bolnicu u austrijskoj prestonici.

foto: Promo

Privredno – politički deo, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Jagodine, Draganom Markovićem Palmom imao je više sastanaka sa austrijskim i bečkim zvaninicima.

Markovića je u utorak primio zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus.

Tom prilikom su prodiskutovali o raznim političko-ekonomskim temama, a dotakli su se i sporta. Preciznije fudbala i utakmice između Austrije i Srbije koja je odigrana 6. oktobra u Beču u okviru kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Austrija je tada slavila sa 3:2, a Palma je poručio austrijskim zvaničnicima da će ovaj rezultat 'da zapamti'. Ova šala je naišla na oduševljenje prisutnih koji su se slatko nasmejali doskočici.

Slobodarska partija će nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora biti deo Vlade Austrije sa Narodnom partijom dosadašnjeg šefa austrijske diplomatije i budućeg kancelara, Sebastijana Kurca.

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je on novi selektor Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track