(VIDEO) DELIJE OVO NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Veče kada je Zvezda nadigrala Ronaldovu Barselonu
Foto: Printscreen

PROŠLA JE 21 GODINA

(VIDEO) DELIJE OVO NIKAD NEĆE ZABORAVITI: Veče kada je Zvezda nadigrala Ronaldovu Barselonu

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde još pamte 31. oktobar 1996. godine kada je na "Marakani" gostovala velika Barselona.

Bio je to revanš drugog kola Kupa pobednika kupova.

U prvom meču na "Nou Kampu" domaćin je pobedio 3:1 (Živković dao gol za Zvezdu). Crveno-beli su uoči "drugog čina" iskreno verovali da mogu da naprave čudo na krilima "Delija". Optimizam im je ulivala sjajna predstava iz prvog kola kada su eliminisali Kajzerslautern (4:0 posle produžetaka u beogradskom revanšu).

Zvezda je igrala odlično protiv Barselone i stigla je do vođstva u uvodu drugog poluvremena lepim golom Zorana Jovičića.

"Marakana" je eksplodirala, ali dok su se "Delije" još radovale, Đovani je izjednačio i postavio konačan rezultat - 1:1.

Ostao je utisak da su crveno-beli nadigrali moćni tim Bobija Robsona sa Ronaldom, Đovanijem, Stoičkovim i ostalim velikim zvezdama Barse, koja je na kraju te sezone osvojila trofej u Kupu pobednika kupova.

CRVENA ZVEZDA: Zvonko Milojević, Bratislav Živković, Goran Đorović, Predrag Stanković, Nenad Vanić, Goran Bošković (Miodrag Pantelić), Zoran Njeguš, Darko Ljubojević, Darko Anić, Perića Ognjenović, Zoran Jovičić.

BARSELONA: Vitor Baija, Abelardo, Migel Anhel Nadal, Loran Blan, Georgi Popesku, Serđi Barhuan, Pep Gvardola, Luis Enrike, Hristo Stoičkov, Đovani, Ronaldo. Igrali su još Giljerme Amor, Rođer i Huan Antonio Pici.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je on novi selektor Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track