MURINJO PONOVO NA SUDU: Trener Mančester junajteda odgovara zbog utaje poreza
Foto: AP

SLUČAJ SE PRIVODI KRAJU

MURINJO PONOVO NA SUDU: Trener Mančester junajteda odgovara zbog utaje poreza

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo pojavio se pred španskim sudom kako bi odgovorio na optužbe za utaju poreza, a nakon izlaska sa ročišta izjavio je da je slučaj protiv njega zatvoren.

"Prvo mi je rečeno da je moja poreska situacija potpuno legalna. Nekoliko godina kasnije,l rečeno mi je da je otvorena istraga, da moram to da sredim i da platim sumu X. Nisam se bunio, platio sam i slučaj je zatvoren", rekao je Morinjo, prenose britanski mediji.

Nekadašnji trener Real Madrida je bio optužen da je od 2011. do 2012. godine utajio porez od 3.300.670 evra. Špansko tužilaštvo je ranije navelo da nije prijavio prihod od prodaje prava na svoje fotografije.

Brojni sportisti su poslednjih godina na meti poreskih organa u Španiji.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi i njegov otac su prošle godine proglašen krivima po tri tačke optužnice. Mesi je dobio uslovnu kaznu zatvora od 21 meseca zbog utaje poreza.

Kristijano Ronaldo, Marselo, Rikardo Karvaljo, Anhel di Marija, Havijer Maskerano i Fabio Koentrao su medju fudbalerima koje su ispitivale španske poreske vlasti.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track