STOJKOVIĆ USKORO U BEOGRADU: Piksi stiže na pregovore
Foto: Dragan Kadić

Potvrđeno pisanje Kurira

STOJKOVIĆ USKORO U BEOGRADU: Piksi stiže na pregovore

Fudbal -

Legendarni trener i dalje prvi pik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze

Stojkovići se okupljaju u Beogradu, a glava kuće donosi nagradu „Najbolji trener Kine“ za 2017. godinu!

Više je nego izvesno da će se Piksi tokom boravka u glavnom gradu sastati i sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, a vreme će pokazati da li će posle toga „orlovi“ dobiti devetog selektora od 2006. godine.

Uskoro odluka

Dan nakon završenog kineskog prvenstva, u kojem je Piksijeva ekipa Guangdžou R&F došla do deobe četvrtog mesta pobedom od 2:0 nad Lifanom, reprezentacija Srbije je na korak bliža promociji novog selektora. Optimizam podgrevaju reči srpskog stručnjaka na konferenciji za novinare nakon jučerašnje pobede:

- Još je rano da pričamo o tome da li ću ostati trener Guangdžoua R&F. Dosta je vremena pred nama za razgovore pre nego što donesem odluku o ovome - rekao je Stojković kineskim novinarima.

Ovakav Piksijev odgovor odudara od ranijih zaključaka kineskih novinara da klub drži njegovu sudbinu u rukama i da odlazak sprečava visoko obeštećenje. Zato se juče, nakon meča sa Lifanom, prvi put u njihovim tekstovima pojavila dilema:

- Da li će Stojković otići da služi otadžbini ili će odabrati da bude bogat - pisali su Kinezi.

Sin i ćerka stigli

Nezavisno od poslovnih obaveza, Stojkovići su isplanirali porodično okupljanje u Beogradu. Mlađa ćerka Anja je sa suprugom i ćerkicom već stigla u naš glavni grad, dok sin Marko dolazi danas. Ostali im se pridružuju uskoro.

Dejan Petković - Foto: Dragan Kadić

Sinhua

SRBIN JE NAJBOLJI TRENER KINE

Kineska novinska kuća Sinhua objavila je rezultate svog izbora najboljeg tima i trenera za sezonu 2017. godinu, po kojem je naš stručnjak zaslužio to priznanje.

- Završili smo na deobi četvrtog mesta, ali nemamo za čim da žalimo. Ove godine smo insistirali da igramo najlepši fudbal i da poboljšamo plasman u odnosu na prošlu sezonu. Mislim da smo uspeli u tome, naš vezni red je igrao najlepši fudbal u ligi - rekao je Piksi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track