MIODRAG BOŽOVIĆ ODUŠEVLJEN IGRAMA ZVEZDE: Bravo, Miloje!
Foto: Profimedia, AP, FK Crvena Zvezda

ekskluzivni intervju

MIODRAG BOŽOVIĆ ODUŠEVLJEN IGRAMA ZVEZDE: Bravo, Miloje!

Fudbal -

Prvi put od odlaska bivši trener crveno-belih za Kurir govori o nasledniku, njegovim Delijama i rezultatima voljenog kluba.

Vladan Milojević je uradio veliku stvar sa Crvenom zvezdom i voleo bih da prođe grupu u Ligi Evrope, rekao je za Kurir Miodrag Božović.

Popularni Grof prvi put od odlaska sa Marakane govori za neki srpski medij. Oduševljen je onim što crveno-beli rade ove sezone u Superligi i Ligi Evrope.

Kako gledate na uspehe Crvene zvezde ove jeseni?

- Malo je reći da sam oduševljen. Gledam utakmice Crvene zvezde, gde je ekipa pokazala veliki karakter, posebno u mečevima protiv Sparte, Krasnodara, Kelna i Arsenala. Evropa je ono što treba Zvezdinim navijačima. Napravljen je veliki rezultat - počeo je razgovor Grof Božović.

foto: Profimedia

Šta mislite o treneru Vladanu Milojeviću?

- Bravo, Miloje! Dobro je složio ekipu, sve deluje kako treba. Znate, tim igra onako kako želi trener. Taj rezultat Crvene zvezde nije slučajan. Miloje je studiozan, dobro ga poznajem. Iskreno se nadam da će uz dodatna pojačanja Zvezda biti još bolja.

Kako gledate na svoju epizodu u Crvenoj zvezdi?

- Ponosan sam na titulu i veliku bodovnu razliku. Ostao sam dve godine, što je uspelo retko kome. U Srbiji se teško oprašta uspeh. Zato me je strah za Miloja jer je napravio najveći rezultat u poslednjih deset godina.

foto: AP

Jeste li se pokajali možda što ste uzeli Zvezdu, s obzirom na to kako ste otišli?

- Nikada! To je bio moj san koji sam ostvario. Imao sam podršku navijača, a Crvenu zvezdu volim i voleću je dok sam živ.

S kim ste ostali u kontaktu?

- Redovno se čujem sa Terzom. Sa Le Talekom, Kangom, Donaldom, Supićem... Blažu da ne zaboravim - zaključio je Grof.

Aleksandar Radonić - Foto: Profimedia; AP; Crvena Zvezda

Vole ga Rusi

SPECIJALISTA ZA VELIKANE

Ide vam sjajno u Rusiji, čini se da ste se specijalizovali za velike ekipe?

- Nije mala stvar dobiti Zenit, CSKA i Dinamo. Od velikana, izgubili smo samo od Spartaka i Lokomotive, ali njima ćemo se revanširati u drugom delu. Opet, smeta mi što smo bodove gubili od autsajdera. To mi nigde ne bi oprostili. Ali ovde su navijači drugačiji. Nema kritika, strpljivi su i uz mene su 100 odsto, što mi mnogo znači - tvrdi Božović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track