(VIDEO) BOKA UTIŠALA MONUMENTAL: Argentinski superklasiko ne može bez drame, spektakularne koreografije, crvenih kartona i neverovatnih golova
Foto: EPA David Fernandez

neverovatan derbi

(VIDEO) BOKA UTIŠALA MONUMENTAL: Argentinski superklasiko ne može bez drame, spektakularne koreografije, crvenih kartona i neverovatnih golova

Fudbal -

Argentinski Superklasiko uvek je pun uzbuđenja, lider šampionata, Boka juniors na Monumentalu je bila bolja od Rivera kao gost (2:1).

Duel najvećih argentinskih rivala, Boke i River Plejta je uvek više od fudbala, nabijen emocijama i po domaćina nema ništa gore nego kad gost slavi, kao što je sada bio slučaj.

Ni sjajna koreografija, ni više od 60.000 navijača sa krcatih tribina nisu pomogli slavnom domaćinu, a Superklasiko su obeležili sjajni golovi, isključenja na obe strane i neizbežne provakacije.

Sve je počelo tako što je igrač River Plejta, Fernandez pocrveneo već u 38. minutu usled udarca đonom u grudi rivala. Ostavio je saigrače na cedilu, što je Boka iskoristila da u 42. povede majstorijom Kardone iz slobodnjaka.

foto: Reuters

Morao je domaćin da napadne u nastavku meča, a brojčano jednaki na terenu su bili u 61. minutu kada je isključen strelac vodećeg pogotka. To kao da je pokrenulo domaćina koji je izjednačio neverovatnim pogotkom Poncija sa oko 30 metara.

Ali, kratko je trajala radost na tribinama Monumentala, jer ih je u 73. minutu utišao Naitan Nandez golom iz voleja za veliko slavlje Boke. Još jednom je argentinski fudbal pokazao pun sjaj kada se sudare najveći rivali.

Kurir.rs / Kurir sport

foto: Epa David Fernandez

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Gol koji se zove "Pauk više ne živi ovde"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track