JIRGEN KLOP SE ODRIČE SRBINA: Lazare, napusti Liverpul
Foto: AP, Reuters

TRANSFER LISTA

JIRGEN KLOP SE ODRIČE SRBINA: Lazare, napusti Liverpul

Fudbal -

Menadžer engleskog kluba definitivno odlučio da se odrekne Markovića, a na januarskom spisku za „odstrel“ na Enfildu su još Deni Ings, Džon Flanagan i Hari Vilson

Imao je 20 godina kada je kao čudotvorac na terenu doveden u Liverpul i predviđana mu je blistava karijera. Od debija u avgustu 2014. godine do danas, Lazar Marković je odigrao samo 19 premijerligaških mečeva i dva puta se upisao u strelce.

Ugovor s Liverpulom ističe mu na leto naredne godine, pa su čelnici kluba s menadžerom Jirgenom Klopom na čelu odlučili da ga prodaju već u januaru kako bi bar malo pokrili 20 miliona funti, koliko su platili za Lazara kada je stigao iz Benfike.

foto: Printscreen

Od najavljenog čudotvorca navijači Liverpula nisu videli gotovo ništa. Sredinom decembra 2014. postigao je svoj prvenac u crvenom dresu u duelu sa Sanderlendom, u februaru 2015. tresao je mrežu Totenhema i to je, što se tiče Premijer lige, sve što je uradio. Spisku golova treba dodati još samo onaj Bornmutu u Liga kupu 17. decembra 2014. godine. Od 2. maja 2015. više nije dobio priliku da zaigra u najjačem engleskom takmičenju. Bio je na pozajmicama u Fenerbahčeu, Sportingu i Halu, a sada je na listi za „odstrel“ zajedno sa Denijem Ingsom, Džonom Flanaganom i Harijem Vilsonom.

Nema sumnje da se popularni Markec nije uklopio u Liverpulu, te da ima klubova koji su zainteresovani za njega, ali je veliko pitanje hoće li ga iko kupiti u januaru, kada se zna da će već na leto postati slobodan (i daleko jeftiniji) igrač.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Reuters, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega FSS plaća kaznu od 210 hiljada franaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track