NORDEUS JEDAN OD SPONZORA STOUK SITIJA: Srpska firma u Premijer ligi!
Foto: Reuters

USPEH

NORDEUS JEDAN OD SPONZORA STOUK SITIJA: Srpska firma u Premijer ligi!

Fudbal -

Fudbaleri jednog od najstarijih klubova u Engleskoj na rukavu nose reklamu za megapopularnu kompjutersku igricu „Top Eleven“, koju je razvila naša kompanija

Fudbaleri engleskog premijerligaša Stouk sitija u ovoj sezoni na svojim dresovima reklamiraju srpsku kompaniju „Nordeus“, odnosno njihov proizvod, jednu od najpopularnijih kompjuterskih igara na svetu „Top Eleven“.

foto: Promo

Tako se na levom rukavu dresova Flečera, Alena, Krauča i ostalih fudbalera „Lončara“ nalazi reklama igrice koja je zaludela preko 150 miliona fanova i čije je zaštitno lice najpoznatiji svetski fudbalski trener Žoze Murinjo. Ugovor između Stouka i „Nordeusa“ potpisan je letos, a vredan je 300.000 funti. Interesantno je da je reklamiranje na rukavu novost u Premijer ligi, što je srpska mlada kompanija na vreme prepoznala.

- Ponosni smo što smo partneri sa Stoukom, jednim od najstarijih klubova na svetu - rekao je Branko Milutinović, izvršni direktor „Nordeusa“, za klupski sajt.

foto: Promo

Zadovoljni su i u Stouku, pa su pristali na višegodišnju saradnju s „Nordeusom“.

- „Top Eleven“ je u prvom planu igrica na temu fudbala, a u nama prepoznaju mogućnost globalnog uticaja kroz ugovor na više godine - nadovezao se izvršni direktor kluba Toni Skols.

Mesto na rukavu vredi otprilike jednu petinu glavnog sponzorskog ugovora, koji se nalazi na grudima fudbalera. Prostor za marketing u Premijer ligi je rigorozno preciziran i osnovne stvari iste su još od sezone 1992/93, a reklama na rukavima je jedna od najvećih novina u poslednjih 20 godina.

ČINJENICE

„Top Eleven“ igra preko 150 miliona ljudi!

Igra je proizvod srpske kompanije „Nordeus“

„Top Eleven“ igra preko 150 miliona ljudi na planeti, čak četiri miliona svakodnevno

Zaštitno lice igre je portugalska trenerska zvezda Žoze Murinjo

Pionir je u kros-platform igrama, u kojima mogu da se menjaju uređaji

ČINJENICE

Vrtoglavi uspeh srpske IT kompanije „Nordeus“

Osnovali je 2010. u Beogradu Branko Milutinović, Milan Jovović i Ivan Stojisavljević, koji su radili u „Majkrosoftu“ u Švedskoj

Danas kompanija ima 170 zaposlenih u Beogradu, Dablinu, Londonu, Skoplju i San Francisku

Godišnji obrt „Nordeusa“ iznosi oko 75 miliona dolara godišnje

Dobitnik je više međunarodnih nagrada

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Reuters, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track