POZNAT I 24. UČESNIK SVETSKOG PRVENSTVA: Senegalci obezbedili odlazak u Rusiju i rastužili Srbe
Foto: Reuters

PROTUNJALI JUŽNOM AFRIKOM

POZNAT I 24. UČESNIK SVETSKOG PRVENSTVA: Senegalci obezbedili odlazak u Rusiju i rastužili Srbe

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Senegala pobedila je Južnu Afriku u Polokvaneu 2:0 (2:0) i postala 24. učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji.

Senegalci imaju 11 bodova, čak pet više od Burkine Faso i Zelenortskih Ostrva, kolo pre kraja kvalifikacija u Afričkoj zoni, obezbedivši tako prvo mesto u Grupi D i odlazak na Mundijal.

Senegal je poveo u 12. minutu preko Sakoa, na asistenciju Manea, a u 38. Mkhize je autogolom postavio konačan rezultat.

To je bila ponovljena utakmica, jer je prethodni duel ove dve reprezentacije poništen. FIFA se odlučila na takvu odluku, jer je ocenila da je sudija iz Gane Džozef Lampti namerno dosudio nepostojeći penal za Južnu Afriku, koja je pobedila 2:1.

Inače, Senegalci su sveli šanse Srbije da se nađe u trećem šeširu na žrebu grupa Svetskog prvenstva na minimum. Jer, "orlovi" su se nadali da će umesto Senegala u Rusiju ići Burkina Faso ili Zelenortska Ostrva, što bi im omogućilo "skok" u treći šešir.

Sada našoj reprezentaciji preostaje nada, u domenu teorije, da će Grci napravili čudo u revanšu baraža protiv Hrvata (1:4) ili da će Novi Zeland načiniti senzaciju u dvomeču sa Peruom.

Na Svetskom prvenstvu će učestvovati pet predstavnika Afrike - pobednici pet grupa. Pre Senegala to pravo su stekli Nigerija i Egipat, reprezentaciju Tunisa samo teorija deli od istog uspeha, a najneizvesnije je u Grupi C u kojoj će Obala Slonovače i Maroko u direktnom duelu odlučiti kome će pripasti mundijalska viza. "Slonovi" moraju da pobede, Marokancima odgovara i remi.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track