U ODABRANOM DRUŠTVU: Zvezda bolja i od Barselone!
Foto: Dado Đilas

Zadnja linija crveno-belih blista

U ODABRANOM DRUŠTVU: Zvezda bolja i od Barselone!

Fudbal -

Ekipa iz Ljutice Bogdana primila samo tri gola u domaćem prvenstvu, čime je ispred Barselone, Mančester sitija, Bajerna, Napolija i PSŽ

Niko ređe u šampionatima na planeti ne vadi loptu iz mreže od fudbalera Crvene zvezde.

Izabranici trenera Vladana Milojevića imaju najjaču odbranu, koja je ove godine u 16 utakmica u Superligi primila samo tri gola. Očigledno je da Filip Stojković, Vujadin Savić, Damijen le Talek i Milan Rodić rade sjajan posao, ali ne treba zaboraviti ni njihove zamene Marka Gobeljića, Srđana Babića, Abrahama Frimponga i Dušana Anđelkovića, kojima svakako ide zasluga za izuzetnu statistiku.

Velika Barselona primila je četiri gola, kao i Porto i češka Viktorija. Odbrana Mančester sitija kapitulirala je sedam puta, a Bajerna, Napolija i PSŽ osam puta. Crveno-beli su se posle sjajnih partija ove jeseni u Superligi, a posebno u Ligi Evrope, našli u odabranom društvu.

- Ne znam da li se ikad u istoriji desilo da je Zvezdina odbrana najbolja u Evropi po statističkim podacima. Svima nam je drago zbog toga. Ali postoje tu dve stvari. Prvo, to je zasluga čitave ekipe i stručnog štaba jer se tu vidi veliki rad trenera i pomoć saigrača iz napada i vezne linije. Drugo, pitanje je da li je realno upoređivati našu ligu sa, recimo, španskom, engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom - rekao je Vujadin Savić za Kurir i dodao:

- Svakako nam prija taj podatak i to je sve lepo, ali sve pada u vodu ako mi na kraju sezone ne budemo osvojili titulu! Tada ćemo podvući crtu i videti šta smo uradili. Ima još mnogo da se igra i ne bih se preterano bavio statistikom.

foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track