KORAK BLIŽI CILJU Saša Lukić: Bez trojice najbitnijih ostvarili smo veliku pobedu protiv Austrije
Foto: Saša Pavlić

ruše sve pred sobom

KORAK BLIŽI CILJU Saša Lukić: Bez trojice najbitnijih ostvarili smo veliku pobedu protiv Austrije

Fudbal -

Mlada reprezentacija Srbije nastavila je da ruši sve pred sobom na putu ka Evropskom prvenstvu koje će se 2019. godine održati u Italiji i San Marinu.

Orlići su u prve četiri utakmice zabeležili su četiri pobede, a poslednja u nizu upisana je u duelu sa Austrijom (1:3). Zanimljivo je da u dosadašnjem toku kvalifikacija, maksimalan učinak, uz našu selekciju, imaju još samo Francuska, Španija, Danska, Grčka i Hrvatska.

- Zabeležili smo veoma važnu pobedu i za korak smo se približili našem cilju, a to je osvajanje prvog mesta u grupi. Ovaj trijumf protiv nezgodnog protivnika kakva je Austrija još više dobija na značaju ako se zna da da smo ga zabeležili bez trojice vrlo bitnih igrača Grujića, Živkovića i Radonjića - kaže Saša Lukić, sjajni vezista koji je pružio izvanrednu partiju protiv Austrijanaca.

Lukić je maestralno kontrolisao sredinu terena, bio dominantan u duelima sa austrijskim fudbalerima, a u 86. minutu meča iznudio je i penal koji je Luka Jović pretvorio u gol čime je najavljen trijumf našeg tima:

- Svi igrači su na najbolji način ispunili svoje zadatke, imali smo pravi pristup svih 90 minuta i za to smo nagrađeni. Ova generacija poseduje zaista veliki potencijal i nadam se da ćemo to i dokazati.

Orlićima u subotu predstoji dug put. Letom preko Moskve idu u Jerevan gde ih u utorak očekuje duel sa Jermenijom:

- Najvažnije će biti da se oporavimo i osvežimo pred taj meč. Svakako da imamo ulogu favorita, mislim da je kvalitet na našoj strani, ali to treba da opravadamo na terenu. Pristup mora da bude maksimalan i sigurno da nam motiva neće nedostajati. Svesni smo da bi nam pobeda u tom meču značila mnogo i da bismo eventualnim trijumfom praktično jednom nogom već bili na Prvenstvu Evrope - zaključio je Lukić.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track