HRVAT VODI SRBIJU U LAKŠU GRUPU NA SP: Golman Novog Zelanda junak utakmice
Foto: Profimedia

BARAŽ ZA SP

HRVAT VODI SRBIJU U LAKŠU GRUPU NA SP: Golman Novog Zelanda junak utakmice

Fudbal -

Stefan Marinović sačuvao 0:0 protiv Perua, a time i šanse „orlova“ da dođu do bolje pozicije pred žreb grupa za Mundijal u Rusiji

Sjajni golman reprezentacije Novog Zelanda Stefan Marinović sačuvao je nadu „orlovima“ da bi mogli na žrebu grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji da se nađu u trećem šeširu.

Čuvar mreže MLS kluba Vankuvera, inače hrvatskog porekla, pravio je čuda u prvom meču baraža sa selekcijom Perua i bio najzaslužniji što su „kiviji“ sačuvali 0:0 pred revanš na terenu rivala. Definitivno našoj reprezentaciji ostaje vera u senzacionalni rasplet preostalih baraž duela, pa da se nekako dokopa bolje pozicije u žrebu i sitnog zadovoljstva da je na papiru kvalitetnija od bar jedne ekipe u grupi.

„Orlovi“ su na rang-listi FIFA slabije plasirani od Perua i Hrvatske, tako da u jači šešir vodi i Grčka ako bi večeras (20.45, SK 1) nakon maksimirskih 4:1 eliminisala „kockaste“ u Atini. U takav scenario ne veruju ni Grci, budući da su u Zagrebu bili izloženi pravom fudbalskom gaženju da snažnije i kvalitetnije ekipe.

Ipak, nije sve tako crno za Srbiju. Italijani bi mnogo toga dali u zamenu za osigurano mesto u četvrtom šeširu, jer se suočavaju sa eliminacijom u duelu sa Šveđanima. Selekcija „tri krune“ pobedila je u Stokholmu sa 1:0 i spremna je da u revanšu na Đuzepe Meaci preseli „autobus“ iz Solne pred svoj šesnaesterac samo da bi sačuvali mrežu golmana Robina Olsena. Ako švedski bunker izdrži u Milanu, Italijani će posle 50 godina stalnog učešća na završnim turnirima odgledati jedan Mundijal iz fotelje.

Kurir / D. PETKOVIĆ

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kad Jokić prevaspitava?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track