NEOBIČNA PRIČA IZ BUNDESLIGE: Auto-mehaničar preti Bajernu
Foto: EPA

Priča dolazi iz Nemačke

NEOBIČNA PRIČA IZ BUNDESLIGE: Auto-mehaničar preti Bajernu

Fudbal -

Martin Šmit, trener Volfsburga, tek u 37. godini zatvorio svoju zanatsku radnju i posvetio se fudbalu kako bi mogao da radi posao koji je oduvek najviše voleo i želeo

Loši rezultati Volfsburga u Bundesligi pre mesec dana naterali su upravu kluba da promeni trenera i umesto Holanđanina Andrisa Jonkera za šefa struke postavi Martina Šmita (50).

Zanimljivo je da su „vukovi“ za 12 meseci promenili čak šest trenera, a da novi glavnokomandujući dolazi iz Majnca i da je auto-mehaničar. Martin Šmit je Švajcarac, a pre nego što se posvetio fudbalu, i to u 37. godini, radio je u sopstvenoj automehaničarskoj radnji. Sa sestrom i danas drži malu fabriku odeće. Pošto je položio potrebne ispite, počeo je da trenira jedan amaterski tim u švajcarskoj šestoj ligi. Onda je prešao u drugi tim Tuna, pa 2010. u drugi tim Majnca. Prvi samostalni posao na velikoj sceni dobio je tek 2015. godine, vodeći Majnc u protekle dve sezone, nakon što je na kraju prethodne došlo do razlaza.

foto: Kurir

Martin Šmit potpisao je ugovor s Volfsburgom do leta 2019, a on je bio prvi izbor sportskog direktora Olafa Rebea.

- Kad sam dobio ponudu, nisam mnogo razmišljao. Brzo smo se dogovorili, a od prvog kontakta do potpisa ugovora prošlo je samo nekoliko sati - rekao je Šmit, koji je debi na klupi Volfsburga imao sinoć protiv Verdera u Bundesligi.

Aleksandar Radonić

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo ko je uspešniji od Italijana po broju učešća na Mundijalima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track