U SRBIJI JE I OVO MOGUĆE: Krstajić vodi na Mundijal bez dana iskustva
Foto: EPA

POTVRĐENO PISANJE KURIRA

U SRBIJI JE I OVO MOGUĆE: Krstajić vodi na Mundijal bez dana iskustva

Fudbal -

Iako nikad nije trenirao nijedan klub, aktuelni v.d. selektora predvodiće fudbalere Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji. o čemu je Kurir pisao još sredinom novembra

U carstvu Slaviše Kokeze sve je moguće, pa i to da s trenerom početnikom idemo na Svetsko prvenstvo. Svaka čast Mladenu Krstajiću na igračkoj karijeri, ali da li je zreo da bude selektor na najvećem fudbalskom takmičenju na planeti?!

foto: Dado Đilas

Poslednje informacije s Terazija govore da predsednik Fudbalskog saveza Srbije, posle odbijanja Dragana Stojkovića Piksija, neće tražiti novog selektora, već će šansu ukazati 43-godišnjem Mladenu Krstajiću, koji je zadovoljio njegove kriterijume na azijskoj turneji.

Podsetimo Kurir je o Krstajićevom imenovanju pisao još sredinom novembra

- Jedino što mogu da vam kažem na ovu temu jeste to da sam dobio poverenje predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i sportskog direktora FSS Gorana Bunjevčevića da u ove dve utakmice ostvarim zacrtane ciljeve. Od njih sam dobio potvrdu da sam u tome uspeo. Zahvalio bih saradnicima koji su bili deo ovog tima i igračima na maksimalnom zalaganju. Sve ostale spekulacije o selektoru nije na meni da komentarišem - izjavio je za Blic Mladen Krstajić.

Mladen Krstajić trenutno je v. d. selektora reprezentacije Srbije. Pod njegovom palicom „orlovi“ su pobedili Kinu u Guangdžouu (2:0) i remizirali s Južnom Korejom u Busanu (1:1). Novopečeni trener, bez dana iskustva u klupskom fudbalu, bio je jedan od pomoćnika Slavoljuba Muslina u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kao takav, slagao se sa smenjenim selektorom u vezi sa sastavom tima, da bi nakon otkaza Muslinu pozvao u reprezentaciju ranije nepoželjnog Sergeja Milinković-Savića.

foto: Printscreen

Podrška igrača

NEKA OSTANE KRLE SELEKTOR

Mladen Krstajić postao je i prva želja igrača. Zasad bez otpora bilo kog igrača, v. d. selektora dobija podršku i u svlačionici.

- Hvala Krstajiću za sve što je učinio za nas prethodnih dana. Zaista je odlično radio. Nije na meni da se mešam u politiku Saveza, ali lično ne bih imao ništa protiv da nas on vodi na Mundijal - izjavio je Adem Ljajić, a s njim se slažu i ostali „orlovi“.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Mladen Krstajić

Datum i mesto rođenja: 4. mart 1974. u Zenici

Igračka karijera: Čelik Zenica, Senta, Kikinda, Partizan, Verder, Šalke, Partizan

Reprezentacija: Srbija (59 utakmica, 2 gola)

Funkcionerska karijera: sportski direktor Partizana, predsednik Radnika iz Bijeljine

Trenerska karijera: pomoćnik Slavoljuba Muslina u A reprezentaciji, v. d. selektora A reprezentacije

Kurir / Goran Anđelković

Foto: Dado Đilas, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track