SRBI: Dajte nam Hrvate! HRVATI: Hoćemo Srbe!
Foto: Reuters

Navijači silno žele komšijski obračun na Mundijalu u Rusiji

SRBI: Dajte nam Hrvate! HRVATI: Hoćemo Srbe!

Fudbal -

Po svim anketama, fudbalski fanovi u obe zemlje sanjaju o međusobnom duelu već u grupi Svetskog prvenstva

Navijači fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske voleli bi da se ove dve selekcije nađu u istoj grupi na SP u Rusiji.

Prema anketi Kurira, 36 odsto ispitanih je poželelo Hrvate u istoj grupi sa Srbima. Slično je i u komšiluku. Na portalu Goal.hr izašli su rezultati glasanja hrvatskih navijača koji su birali rivale iz svih šešira, a čak 22,9 odsto njih se izjasnilo za Srbiju kao rivala u grupi.

Milan Lane Jovanović, čuveni srpski fudbaler, smatra da je dobro što srpski navijači žele Hrvate, jer to pokazuje veru u fudbalere.

- Voleo bih da budemo u grupi koju ćemo proći (smeh)! Ako je verovati anketama u Srbiji i Hrvatskoj, izgleda da i jedni i drugi veruju u svoje reprezentacije. To uopšte nije loše. Uvek u grupi priželjkuješ onoga kojeg možeš da prođeš. To je dobar indikator - kazao je Lane Jovanović i nastavio:

- Ne bih za rivala voleo Nemačku, Francusku, Englesku, Brazil, Španiju i Argentinu. Svi ostali mogu (smeh).

foto: Reuters

Aljoša Asanović, nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske, kurtoazno je izjavio da bi voleo da se dve reprezentacije mimoiđu u početnoj fazi na Mundijalu.

- Valjda je normalno što Hrvati žele Srbe u grupi i obrnuto (smeh). Ja ne bih voleo. Bilo bi bolje i za nas i za vas da se sastanemo u polufinalu. Hrvatska ima sjajnu generaciju, igrače koji igraju ključne uloge u najjačim evropskim klubovima, i zato smatram da moramo napraviti rezultat u Rusiji. Srbija takođe ima kvalitet, jer je dominantno prošla grupu - rekao je Aljoša Asanović.

Aleksandar Radonić - Foto: Reuters; AP/Ivan Sekretare

Novi junak

MITAR JE UBICA

Milan Lane Jovanović veruje da Srbija i sada ima fudbalera njegovih karakteristika, koji igra srcem i zalaganjem na terenu diže ekipu:

- Svaka generacija ima svoje junake. Ovaj srpski tim ima i pojedince i tim. Mali Mitrović je dao šest golova. To je ubica od centarfora. Zahvalan sam našim fudbalerima što ću sa svojim sinovima gledati Srbiju na SP u Rusiji.

Selektor Švajcarske

PETKOVIĆ: IZBEĆI SRBE I HRVATE

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković ocenio je mogućnost da njegova selekcija na SP u Rusiji igra sa Srbima i Hrvatima.

- Srbija je iznenađujuće osvojila prvo mesto u grupi i igrala je kao prava ekipa u ovom ciklusu. Nadam se da je nećemo izvući iz četvrtog šešira, jer ima kvalitet. Zadovoljan sam što nećemo biti s Hrvatskom u istoj grupi. Njih želim u polufinalu - istakao je Petković.

foto: AP/Ivan Sekretarev

Samo jako Golovi u kvalifikacijama

„ORLOVI“ BOLJE TRESU MREŽE OD ARGENTINE I ENGLESKE!

Nakon što su duge i iscrpljujuće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na svim kontinentima završene, izvučena je zanimljiva statistika. Na 874 odigrane utakmice postignuta su 2.454 gola, a ono što je našim ljubiteljima fudbala najzanimljivije je podatak da su „orlovi“ na listi najefikasnijih zauzeli veoma visoko 11. mesto sa prosečno dva pogotka po utakmici. Ukupno gledano, Srbija se našla na 18. mestu, a posebno je zanimljivo da su naši fudbaleri bili efikasniji od Argentine, Engleske, Francuske...

1. Nemačka 10 utakmica 43 gola

2. Belgija 10 utakmica 43 gola

3. Brazil 18 utakmica 41 gol

4. Španija 10 utakmica 36 golova

5. Portugal 10 utakmica 32 gola

18. Srbija 10 utakmica 20 golova

21. Argentina 18 utakmica 19 golova

24. Engleska 10 utakmica 18 golova

25. Francuska 10 utakmica 18 golova

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track