PROBLEMI SA POVREDAMA I UMOROM: Gvardiola najavio promene u timu zbog teškog rasporeda
Foto: AP

težak ritam ih čeka

PROBLEMI SA POVREDAMA I UMOROM: Gvardiola najavio promene u timu zbog teškog rasporeda

Fudbal -

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola najavio je danas da će potpuno promeniti tim za utakmicu protiv Fejnorda u Ligi šampiona, ali i u ostalim mečevima do kraja godine.

Siti je juče pobedio Lester sa 2:0 i ostvario 11. pobedu u prvih 12 prvenstvenih utakmica, posle koje je zadržao osam bodova prednosti nad drugoplasiranim gradskim rivalom Junajtedom.

Posle jakog ritma i niza od 16 pobeda u svim takmičenjima, što je klupski rekord, Gvardiola ima problema sa umorom i povredama igrača, a u jučerašnoj utakmici tetivu je povredio defanzivac Džon Stons, zbog čega će pauzirati četiri do šest nedelje.

Siti će do kraja godine odigrati još 12 utakmica u svim takmičenjima, a Gvardiola je obavestio igrače da će često menajti tim, počevši od utakmice sa Fejnordom, u utorak od 20.45 u Mančesteru.

"Potpuno ću promeniti tim za tu utakmicu. Ono što se dogodilo sa Džonom Stonsom pokazuje da je kalendar takmičenja zahtevan, da moramo da rotiramo igrače i da ćemo to raditi od utakmice do utakmice. Na sreću, već smo se plasirali u drugu fazu Lige šampiona, ali problem je što ćemo igrati mnogo utakmica. Zbog toga klubovi imaju mnogo igrača, pošto je nemoguće održati fudbalere kada igrate utakmice na tri dana", rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

On je dodao da će uglavnom fudbaleri koji nisu igrali juče igrati protiv holandske ekipe, ali i da će biti u sastavu i Danilo, Jaja Turek, Bernardo Silva i Ilkaj Gundogan.

Španski trener naveo je da želi osvajanje prvog mesta u Grupi F u Ligi šampiona, u kojoj Siti ima sve četiri pobede.

"Imam sjajnu ekipu sa dobrim fudbalerima, svi će morati da igraju. Rekao sam igračima da moraju da budu spremni, pošto će svi igrati u narednim utakmicama", rekao je Gvardiola.

Beta, Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track