LIGA EVROPE: Zvezda i Partizan u lovu na 10 miliona evra
Foto: Fonet

Večiti silno motivisani

LIGA EVROPE: Zvezda i Partizan u lovu na 10 miliona evra

Fudbal -

Ukoliko srpski klubovi pobede BATE Borisov i Jang bojs, plasiraće se u šesnaestinu finala, što će im na dosadašnju zaradu doneti još 1,6 miliona evra i dve utakmice na proleće

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana imaju u četvrtak prvu set loptu za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, a time i veliku lovu.

Crveno-beli igraju u Belorusiji protiv BATE Borisova od 19 sati, a crno-beli dočekuju Jang bojs (21.05) u Humskoj.

Pred poslednjih 180 minuta u grupnoj fazi večiti imaju prilično jasnu situaciju. U slučaju trijumfa oba tima, nezavisno od rezultata u poslednjem kolu, prolaze među 32 najbolja kluba Lige Evrope. Opet, Crvenoj zvezdi bi za prezimljavanje u Evropi značilo i da Keln ne pobedi Arsenal.

Ono što je pored sportskog rezultata veoma bitno za Zvezdu i Partizan jeste zarada. Plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope, Partizan je do sada zaradio 4,2 miliona evra, a Crvena zvezda 3,2 miliona evra.

U slučaju da u četvrtak fudbaleri Crvene zvezde i Partizana trijumfuju, njihov klub biće bogatiji za čak 1.160.000 evra!

Raspodela novca je sledeća - za pobedu nad BATE Borisovim i Jang bojsima 360.000 evra, za prolaz dalje 500.000 i, na kraju, za drugo mesto u grupi, koje je najrealnije i za jedne i za druge, još 300.000 evrića. Sa dosada zarađenom sumom, kad se sve sabere, crveno-beli bi zaradili 4.360.000 evra, a crno-beli milion više, odnosno 5.360.000 evra.

foto: Printscreen

Sve u svemu, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana imaće ogroman motiv da u četvrtak daju svoj maksimum, kako zbog sportskog tako i zbog finansijskog uspeha.

Za proleće u Evropi

PREMIJA 22.000 EVRA

Rukovodstvo Crvene zvezde odlučilo je da novčano nagradi fudbalere ako prođu grupu Lige Evrope. Kako saznajemo, prolaz u 1/16 finala Lige Evrope doneo bi klubu milion evra od UEFA i minimum dve nove utakmice. Svaki igrač bi dobio 15.000 evra od kluba i još 7.000 evra kao bonus za ostvarenu nagradu, što donosi sumu od 22.000 evra ukupno.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Printscreen, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Šta bi naši fudbaleri uradili kada bi saznali da im trener ima kancer?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track