IVICA ILIEV: Gde ste sada miševi?
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

Posle velikog uspeha žestoko isprozivao kritičare

IVICA ILIEV: Gde ste sada miševi?

Fudbal -

Sportski direktor Partizana setio se svih onih koji nisu verovali u ekipu, trenera Miroslava Đukića i igrački kadar koji je on dovodio

Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev euforično je proslavio plasman crno-belih u nokaut fazu Lige Evrope, prozivajući sve one koji nisu verovali u ovu ekipu, a nazvao ih je miševima.

Nevernici jedni

- Izgubili smo od Dinama iz Kijeva da bi se miševi pokazali, da bi se svi nevernici pokazali ko su i šta su. Oni pričaju kako vole Partizan, a u stvari ga mrze, kao i sebe. Nevernici jedni, verujte nama. Svako obećanje ispunjavam i to gledamo već dve godine. Pokazali su se oni koji su pričali „Đukiću, odlazi“, „koji je ovo fudbal“, „ovakvom igrom nećete daleko“ i slično. Nismo daleko, ali ćemo tek da odemo - poručio je Ilijev za TV Partizan.

Sportski direktor crno-belih pohvalio je stručni štab i ceo igrački kadar, napominjući da je na početku sezone obećao da će ova ekipa prezimiti u Evropi.

- Ponosan sam na igrače, stručni štab, velikog trenera, ali i navijače. Letos sam rekao da pravim tim koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope, ne samo ja, već i svi čelnici kluba, trener, igrači. Svi imaju velike zasluge, nećemo stati na ovome, imamo velike ambicije, srazmerne renomeu kluba. Sve staje u jednu reč - istorija - rekao je sportski direktor Partizana.

Tavamba pravi razliku

Ivica Iliev je posebno pohvalio Tavambu i Ožegovića, strelce protiv Jang bojsa.

- Leonardo je veliki igrač, ali Tavamba pravi veliku razliku u evropskim okvirima, pitam da li je on veći od Brazilca. Ovakvu razliku i dominaciju u evropskim utakmicama nijedan igrač Partizana nikad nije pravio. Omraženi igrač je Ožegović, bio sam na stubu srama kad sam rekao da stojim iza njega. Sad ovako on vraća - zaključio je Iliev.

foto: Printscreen

Spektakl Ako Partizan bude drugi u grupi, čeka ga pakleni protivnik

Milan, Arsenal, Lacio... to su mogući rivali crno-belih!

Savo Milošević, foto: Dado Đilas

I on srećan

SAVO: PARTIZAN SE NEĆE OVIM ZADOVOLJITI

Potpredsednik FSS Savo Milošević, kao veliki navijač, nije krio zadovoljstvo što je njegov bivši klub uspeo da prezimi u Evropi.

- Posle dužeg vremena, rezultat za srpski fudbal pre svega, a onda i za Partizan. Nadam se da se neće zadovoljiti ovim rezultatom, i uz sreću na žrebu, crno-beli mogu i više od ovoga - istakao je Milošević.

Iako je ostalo da se odigra još po jedno kolo u Ligi šampiona i Ligi Evrope, već sada je jasno da bi u Beograd kao rival crno-belih u šesnaestini finala LE mogao da dođe neki od velikih klubova.

Ukoliko crno-beli trijumfuju u Kijevu, očekuje ih potencijalno lakši rival, a u ovom trenutku jedino je Nica sigurna u tom delu žreba. Blizu su Seltik, Dortmund, AEK, Bilbao, Olimpik...

Ako srpski tim završi drugi u grupi, što je realnije, već sada je jasno da bi za rivala mogao da dobije Milan, Lacio, Arsenal, Viljareal, Salcburg, a realno je da bi mogli na megdan i Napoliju, Atletiku, Sportingu, CSKA, Atalanti ili Lionu. Proleće će, dakle, svakako doneti bar dve velike utakmice Partizanu.

Proradio adrenalin

OŽEGOVIĆ: NISAM MOGAO DA SPAVAM!

Junak crno-belih Ognjen Ožegović, strelac drugog gola protiv Jang bojsa, priznao je da nije mogao da spava ni pre ni posle meča.

- Osećaj je fenomenalan, ajde što nisam spavao pre utakmice, ali od uzbuđenja i sreće nisam mogao opet da spavam. Sigurno je da je ovo najlepši trenutak u mojoj karijeri, bez premca! Voleo bih atraktivnog i jakog protivnika - kazao je Ožegović.

Kurir / MILAN NASTIĆ

Foto: Dragana Udovičić, Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PARTIZAN OPET VODI: Pogledajte odličan gol Ognjena Ožegovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track