KLICANJE SRBIJI JE RASIZAM?! Neverovatno je šta je delegat zamerio Grobarima na meču sa Jang bojsom
Foto: Dado Đilas

UEFA NEMA MERU

KLICANJE SRBIJI JE RASIZAM?! Neverovatno je šta je delegat zamerio Grobarima na meču sa Jang bojsom

Fudbal -

Delegat utakmice Partizan - Jang bojs, Emil Ubijas iz Češke, kao greh navijača crno-belih naveo je skandiranje imena svoje zemlje!

Partizan je u prošlosti često kažnjavan zbog navijača i ponovo će biti, jer je pokrenut disciplinski postupak zbog ponašanja "grobara" na utakmici sa Jang bojsom, ali je neverovatno šta se smatra grehom!

Uzvikivanje Srbiji je rasizam?!

"U izveštaju češkog delegata doslovce stoji: navijači sa južne tribine su propagirali rasizam uzvikivanjem: "Srbija, Srbija..." i "Živela kraljevina Srbija". U teren su tokom utakmice ubačene dve petarde, a posle meča su skupljači lopte ušli u teren", kaže generalni direktor Partizana Miloš Vazura i nastavlja:

"Kako ono uzvikivanje: "Srbija, Srbija" može da se podvede pod rasizam. Drugo, naša deca koja skupljaju lopte su posle utakmice ušla u teren, a pošto su i oni deo ambijenta i na neki način učesnici događaja, nikoga nisu ugrozili svojim prisustvom kada je sudija dao znak za kraj. Očekujemo prijavu Disciplinskoj komisiji UEFA, a pošto konačnu odluku očekujemo pre gostovanja Dinamu u Kijevu, opravdano ćemo da se žalimo na neke navode. Tu postoji i elementarnog nepoznavanja istorije. Uzvikivanje imena svoje države ne može biti rasizam".

Delegat je u izveštaj dodao i ovo: zakrčeni prolazi na južnoj tribini, transparent sa natpisom: "Nek je tvojoj majci hvala" i korišćenje ozvučenja kod jednog od vođa navijača.

"Pouzdano znamo da se na nekim stadionima u Evropi tolerišu zakrčeni prolazi na najvatrenijim navijačkim tribinama. Na natpisu na transparentu se nigde ne pominje ime generala Ratka Mladića, kao što se nijednog sekunda nije čulo skandiranje njegovog imena. Zato očekujem samo novčanu kaznu UEFA, jer jedino opravdanje za prijavu delegata nalazim u dve bačene petarde i eventualno zakrčene prolaze na jednoj od tribina", zaključuje Vazura.

(Novosti, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track