Španija šest godina nije primila gol u nokaut fazi

Granitna odbrana

Španija šest godina nije primila gol u nokaut fazi

Fudbal -
Poslednji put u toj fazi Iker Kasiljas je savladan pre šest godina, na šampionatu sveta u Nemačkoj, kada je Španija u osmini finala izgubila od Francuske sa 3:1, a strelac je bio Zinedin Zidan

Fudbalska reprezentacija Španije, aktuelni prvak Evrope i sveta pobedom protiv Portugalije u polufinale prvenstva Evrope u Poljskoj Ukrajini posle penala (0:0 - 4:2) postala je tek treća selekcija u istoriji sa tri uzastopna finala na velikim takmičenjima.

Izabranici selektora Visentea Del Boskea izjednačili su rezultat Nemačke, koja je isti podvig napravila početkom sedamdesetih godina prošlog veka, ali i postavili jedan neverovatan rekord od devet utakmica, odnosno 900 minuta bez primljenog gola u nokaut fazi na velikim takmičenjima.

Poslednji put u toj fazi Iker Kasiljas je savladan pre šest godina, na šampionatu sveta u Nemačkoj, kada je Španija u osmini finala izgubila od Francuske sa 3:1, a strelac je bio Zinedin Zidan.

Od tada, Španci su osvajali titule na EP u Austriji i Švajcarskoj, SP u Južnoj Africi i sada su stigli do finala, bez primljenog gola, na ukupno devet utakmica.

EP 2008: Četvrtfinale: Španija - Italija 0:0- 4:2 penalima, Polufinale: Španija - Rusija 3:0, Finale: Španija - Nemačka 1:0.

SP 2010: Osmina finala: Španija - Portugalija 1:0, Četvrtfinale: Španija - Paragvaj 1:0, Polufinale: Španija - Nemačka 1:0, Finale: Španija - Holandija 1:0 (produžeci).

EP 2012: Četvrtfinale: Španija - Francuska 2:0, Polufinale: Španija - Portugalija 0:0 - 4:2 penalima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track