(VIDEO) NADREALISTI JOŠ ŽIVE Bruka sa sarajevskog derbija obišla planetu: Farbali lopte zbog snega, teren čistili sa 2 lopate, a linije crtali rukom
Foto: Printskrin

Iznenadio ih sneg

(VIDEO) NADREALISTI JOŠ ŽIVE Bruka sa sarajevskog derbija obišla planetu: Farbali lopte zbog snega, teren čistili sa 2 lopate, a linije crtali rukom

Fudbal -

U nedostatku crvenih lopti kojima se igra po snegu, ekonomi Željezničara ručno farbali lopte sprejevima, linije na terenu iscrtavali rukom, a ceo teren pokušali da očiste sa dve lopate.

Cirkus! Ovo je reč koja najbolje opisuje situaciju zbog koje je odložen 113. sarajevski derbi. Zbog očajne i krajnje neozbiljne organizacije Željezničara kao domaćina ovog susreta, nisu ispunjeni osnovni uslovi da se utakmica odigra pa je i odložena.

Iako je sneg u Sarajevu najavljivan danima ranije, na Grbavici je teren pred početak meča bio prekriven snegom, nije bilo crvenih lopti kojima se igra u takvim uslovima pa su se ljudi iz kluba brže-bolje organizovali da pokušaju na brzaka da srede stvari.

Željini ekonomi su skoknuli do obližnje radnje sa bojama, kupili crvene sprejeve i bacili se na posao da od belih lopti naprave crvene.

foto: Printskrin

Za čišćenje terena imali su samo dve potpuno neadekvatne lopate, pa je pokušaj uklanjanja belog pokrivača bio potpuno uzaludan. Na sve to, rukama su pokušali da iscrtaju linije terena pa je konačni utisak na kraju bio potpuno komičan.

foto: Printskrin

Ishod cele situacije je da su sudije ipak odlučile da derbi odlože jer uslovi za igru nisu bili 'fudbalski'. Tako je meč odigran danas umesto u nedelju.

Anja Vukašinović/Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track