SRBIJA VEĆ PRVA NA MUNDIJALU: Orlovi najviši u Rusiji!
Foto: Nebojša Mandić

ISTRAŽIVANJE FIFA i CIES izneli zanimljive podatke

SRBIJA VEĆ PRVA NA MUNDIJALU: Orlovi najviši u Rusiji!

Fudbal -

S prosečnom visinom od 185,6 centimetara naši fudbaleri biće divovi u odnosu na ostale učesnike Svetskog prvenstva. Srbija na 12. mestu po starosti igrača, s prosekom od 27,7 godina

Srbija je već prva na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Bar po nečemu - po visini igrača. I bez Nikole Žigića naša reprezentacija biće najviša na Mundijalu u Rusiji.

Ovo istraživanje uradili su FIFA i švajcarski Internacionalni centar za istraživanje sporta (CIES).

Reprezentacija Srbije u proseku je bili najviša u kvalifikacijama sa visinom 185,6 centimetara.

Srbija je visoko kotirana i u kategoriji fudbalera koji igraju u domaćim i stranim klubovima. „Orlovi“ su na petom mestu sa 92,3 odsto igrača koji igraju u inostranstvu. Ispred Srbije su Hrvatska, Švedska i Island, gde 100 odsto fudbalera igra u stranim ligama. Četvrti je Senegal s procentom od 97 odsto. Jedine dve selekcije gde fudbaleri igraju samo u domaćem šampionatu su Engleska i Saudijska Arabija.

foto: Printscreen

Gledano po godinama fudbalera, Srbija je na 12. mestu od sve 32 selekcije učesnice Mundijala, s prosekom od 27,7 godina. Najstariji su igrači iz Paname (29,4), a zatim sledi Island (29), Kostarika (29), Urugvaj (28,7). Najmlađi su Nigerijci (24,9), Nemci (25,7) i Englezi (25,9).

Slaviša Kokeza, foto: Nemanja Pančić

FSS sa osam članova u Moskvi

KOKEZA NA ČELU SRPSKE DELEGACIJE

Srpska delegacija u Moskvi na žrebu za SP, koji će biti obavljen u petak u Kremlju, brojaće osam članova. Predvodiće je predsednik FSS Slaviša Kokeza, sportski direktor Goran Bunjevčević, zamenik sportskog direktora Nemanja Filipović, vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić. U Moskvi će biti i tim menadžer A reprezentacije Pavle Simić, tiketing menadžer Jovana Sultanović, Ivan Petrić, zadužen za bezbednosti, i portparol Saveza Milan Vuković.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Nebojša Mandić, Nemanja Pančić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste sigurni da Srbiji želite baš takvu grupu na Mundijalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track