LUKA MODRIĆ PONOVO NA UDARU ZBOG POREZA: Hrvatski fudbaler utajio 870.728 evra
Foto: Reuters

Ima tajne račune

LUKA MODRIĆ PONOVO NA UDARU ZBOG POREZA: Hrvatski fudbaler utajio 870.728 evra

Fudbal -

Javni tužilac u Madridu podigao je optužnicu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i prvotimca Reala Luke Modrića zbog utaje poreza od 870.728 eura poreza u razdoblju od 2013. do 2014. godine, prenosi Marka.

Kako se navodi, iznos bi mogao da bude još veći jer je utvrđeno da Modrić ima jedan tajni račun na ostrvu Men, između Velike Britanije i Irske pod kontrolom britanske krune, na kojem se ne plaća porez na dobit.

Takođe, optužnica je podignuta i protiv Modrićeve supruge Vanje i njezine firme "Ivano SARL" koja je osnovana u Luksemburgu, a kojoj je Real isplatio 1,6 milijuna evra 2013. i 2014. godine na ime korišćenja marketinških prava.

Ranije danas, levi bek Reala Brazilac Marselo nagodio se sa španskim vlastima, priznao da je utajio porez i platiće 490.000 evra.

Modrić i Marselo nastavljaju niz brojnih fudbalera iz Španije ili koji su tamo igrali, a da su utajili porez poput Lionela Mesija, Nejmara, Kristijana Ronalda, Radamela Falkaa, Aleksisa Sančeza, Anhela Di Marije...

Zanimljivo, Modrić je imao probleme sa plaćanjem poreze i u Velikoj Britaniji, dok je igrao za Totenhem i tada je platio 500.000 evra.

Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste sigurni da Srbiji želite baš takvu grupu na Mundijalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track