(VIDEO) GREMIO JE VLADAR JUŽNE AMERIKE: Brazilski klub slavio usred Buenos Arjesa i posle 22 godine osvojio Kopa Libertadores
Foto: AP

POBEDILI LANUS

(VIDEO) GREMIO JE VLADAR JUŽNE AMERIKE: Brazilski klub slavio usred Buenos Arjesa i posle 22 godine osvojio Kopa Libertadores

Fudbal -

Fudbaleri Gremija novi su osvajači Kopa Libertadores, a u velikom finalu pobedili su argentinski Lanus ukupnim rezultatom 3:1.

Posle trijumfa na svom terenu sa 1:0, Brazilci su slavili i u provinciji Buenos Ajres sa 2:1.

Gremio je prvi međunarodni trofej posle 22 godine obezbedio praktično u prvom poluvremenu revanša, pošto je tada postigao svoja oba gola.

foto: AP

Fernandinjo je doveo brazilski klub u vođstvo u 27. minutu, a 15 minuta kasnije Luan je udvostručio prednost.

Međutim, domaćin se nije predavao, Hose Gustavo Sand mu je dao nadu pogotkom iz penala u 72. minutu, ali Lanus više od toga nije mogao.

Gremio je na tronu zamenio kolumbijski Atletiko Nasional, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio Independijente.

Za brazilski klub to je treći trofej u Kopa Libertadores, a prethodne je osvojio 1983. i 1995. godine. Poslednji put je u finalu igrao 2007. godine, kada je bolja od njega bila Boka Juniors.

foto: AP

U istoriju je ušao trener Renato Portalupi jer je postao prvi Brazilac koji je osvojio Kopa Libertadores kao igrač i kao trener i to sa istim klubom.

Ujedno, fudbaleri Gremija obezbedili su nastup na FIFA klupskom prvenstvu sveta u Abu Dabiju u decembru gde će im glavni konkurent za trofej biti madridski Real.

Prethodnih 10 šampiona: 2016 - Nasional (Kolumbija, 2) 2015 - River Plata (Argentina, 3) 2014 - San Lorenco (Argentina, 1) 2013 - Atletiko Mineiro (Brazil, 1) 2012 - Korintijans (Brazil, 1) 2011 - Santos (Brazil, 3) 2010 - Internasional (Brazil, 2) 2009 - Estudijantes (Argentina, 4) 2008 - LDU Kito (Ekvador, 1) 2007 - Boka Juniors (Argentina, 6)

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste sigurni da Srbiji želite baš takvu grupu na Mundijalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track