ŠUT-KARTA PARTIZANOVOM MILIONERU: Sejduba Suma napušta crno-bele
Foto: Nebojša Mandić

Bačene pare: Odlazi najskuplje pojačanje

ŠUT-KARTA PARTIZANOVOM MILIONERU: Sejduba Suma napušta crno-bele

Fudbal -

Sejduba Suma, fudbaler iz Gvineje, dobiće raskid ugovora već ove zime, iako je letos doveden u Humsku za rekordnu sumu

Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana, za kojeg su crno-beli ove godine izdvojili 1,65 miliona evra, nalazi se na izlaznim vratima kluba iz Humske.

Čelnici srpskog šampiona više nisu sigurni da omalani Gvinejac može svojim karakterom da se uklopi u ekipu i doprinese uspesima kluba.

Ovo je potvrdio i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

- Strpljiv sam čovek, pogotovo u fudbalu, jer znam kako to izgleda. Strancima je potrebno minimum šest meseci, nekada i godinu dana, što znam po sebi jer sam bio stranac gotovo deceniju - rekao je Iliev za Arenu sport i dodao:

- Nije sporan Sumin kvalitet, zato što je on u nekoliko klubova bio najbolji igrač i pravio ozbiljnu razliku. Možda je stvar u njegovom karakteru, utoliko što ovde nije prva violina i ne vrti se sve oko njega. Nisam siguran koliko on može da se uklopi i da bude ono što sam ja želeo i zbog čega je toliko plaćen, da bude prvi igrač Partizana, a on to nije. Videćemo šta je najbolje za klub, tako ćemo i reagovati - zaključio je Iliev.

foto: Dragan Kadić

Nestvarno

TRENIRAO JEDVA MESEC DANA

Prema rečima Ivice Ilieva, Suma zbog odsustva i povrede nije spojio ni mesec dana treninga u Partizanu.

- Mislim da je mnogo toga problem, a najveći taj što nije prošao pripreme iz objektivnog razloga. Da je trenirao, morao bi da igra evropske kvalifikacije za Slovan i onda ne bi mogao da igra za nas. On je čak na početku nagovestio potencijal u nekoliko utakmica, golovima protiv Olimpijakosa i Videotona je pomogao Partizanu, međutim, kako je vreme odmicalo, uz dva odlaska u reprezentaciju i dve povrede zbog kojih je pauzirao po 10-15 dana, došli smo do toga da on nema ni punih mesec dana treninga u Partizanu - rekao je Iliev.

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track