SVET BRUJI: Srbiju ruše Nemci
Foto: Profimedia

Mediji prognoziraju da „orlovi“ prolaze grupu E na Mundijalu

SVET BRUJI: Srbiju ruše Nemci

Fudbal -

Sajtovi ESPN i Sport Jahu uvereni da naša reprezentacija može do osmine finala i da će je eliminisati „panceri“. Tvrde da će mladi Sergej Milinković-Savić biti džoker iz rukava selektora Srbije

Ako je verovati najjačim svetskim sportskim medijima, onda će se navijači reprezentacije Srbije malo radovati igrama i rezultatima na Svetskom prvenstvu u Rusiji narednog leta.

Naime, redakcije ESPN i Sport Jahua izašle su sa prognozom dešavanja u našoj grupi E, u kojoj se „orlovima“ predviđa plasman u osminu finala, ispred selekcija Švajcarske i Kostarike, a kao iznenađenje turnira označava Sergeja Milinković-Savića. Ipak, sve naše radosti završiće se do nokaut faze, jer ćemo već na prvom koraku biti glatko poraženi od Nemačke u osmini finala.

Selektor Brazila Tite sigurno bi među prvima potpisao da sve prođe kao Amerikanci prognoziraju. Ipak, u stvarnosti najviše ga brine meč sa Švajcarskom.

- Džaka, Šaćiri i Lihštajner su igrači koji unose u tim harizmu i kvalitet, to je ekipa sa mnogo pozitivnih osobina. Moja ekipa je možda najbolja u grupi, ali svi protivnici zaslužuju poštovanje - rekao je Tite.

foto: Profimedia

Oskar Ramirez, trener Kostarike, otvoreno priča o jednom nedostatku Švajcarske, dok o predviđanjima kaže da su u grupi jedan favorit i tri ekipe sa podjednakim šansama.

- Švajcarci su jedan od najboljih timova u Evropi, ali im možda nedostaje visina. Brazil je favorit za titulu, a Srbija, Švajcarska i moj tim će se boriti za drugo mesto.

Švajcarac hrvatskog porekla Vladimir Petković u šali je predvideo plasman svoje ekipe.

- Igraćemo sa Srbijom za četvrto mesto - našalio se Petković, a preneo Blik.

Dejan Petković - Foto: Profimedia

Prognoza Jahua i ESPN

Srbija - Kostarika 2:0

Švajcarska - Srbija 0:0

Srbija - Brazil 0:1

osmina finala

Nemačka - Srbija 2:0

prvak sveta

Brazil

Brazilci već napravili sjajne reklame

Industrija piva već trlja ruke zbog Mundijala, kada se obično povećava potrošnja njihovog proizvoda. Najveća pivara u Brazilu već je izašla sa sloganima za sva tri meča u grupi E, a najmanje će nam se svideti onaj koji bi da koriste za duel sa Srbijom.

Srbija će doživeti prehladu

- Srbija će doživeti goleadu - poručuju iz marketinga „Brame“.

Zatim u igri sa slovima, umesto „goleada“ stvara se reč „gelada“, pa tako poruka dobija novo značenje - Srbija će doživeti prehladu.

Zgazićemo Švajcarsku

Na video-snimku kamion prelazi ime Švajcarske ispisano na travnjaku uz poruku „Mi smo iznad u Švajcarske“.

Kostariku ćemo srušiti

Duel sa Kostarikom prikazan je ispisanim imenom pomoću stotina pivskih gajbi, koje na kraju budu srušene uz poruku „Rukom s neba srušićemo Kostariku“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Partizanovci, ovo nije fer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track