(VIDEO) KIKS STOJKOVIĆA ZA REMI PARTIZANA I VOJVODINE: Derbi odigran u nehumanim uslovima, golman crno-belih ispustio loptu u 86. minutu i poklonio gol Novosađanima
Foto: Printskrin

SUPERLIGA SRBIJE

(VIDEO) KIKS STOJKOVIĆA ZA REMI PARTIZANA I VOJVODINE: Derbi odigran u nehumanim uslovima, golman crno-belih ispustio loptu u 86. minutu i poklonio gol Novosađanima

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Vojvodine odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 20. kola.

Utakmica je odigrana u nehumanim uslovima pošto je sneg konstantno padao. Prvobitno je odložena za sat vremena, a Partizan je učinio velike napore kako bi se odigrala danas.

Vođstvo Partizanu je doneo Tošić u 48. minutu posle greške odbrane Vojvodine, a bod Novosađanima je doneo Kojašević u 86. minutu posle velikog kiksa Stojkovića.

Golman Partizana je posle centaršuta pokušao jednom rukom da uhvatu loptu, ona mu je ispala i pala ispred Kojaševića kome nije bilo teško da postigne gol.

Dodatni problem po Partizan je činjenica da su Tošić i Everton izašli pre vremena zbog povreda.

Partizan posle 20 odigranih utakmica ima 47 bodova, šest manje u odnosu na lidera Crvenu zvezdu, a Vojvodina je peta sa 32 boda.

Evo šta je posle utakmice izjavio trener Partizana Miroslav Đukić.

Evo šta je posle utakmice izjavio trener Vojvodine Zoran Vasiljević.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

88. minut - Lazar Zličić je ušao u igru umesto strelca Kojaševića.

86. minut - GOOOLLL! Stojković je kiksnuo, a Kojašević izjednačio! Golman Partizana je jednom rukom pokušao da uhvati loptu, ona je pala na nogu Miletića i odbila se do Kojaševića kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu!

82. minut - Pantić je izveo slobodan udarac sa 20-tak metara, ali je šutirao preko gola.

81. minut - Jovančić je zaradio žuti karton zbog igranja rukom ispred svog kaznenog prostora.

73. minut - Pravila kažu da u slučaju da se odigra više od 80 odsto vremena, što je 72 minuta, onda se utakmica registruje postojećim rezultatom. U suprotnom igra se nova utakmica dan kasnije. Po svemu sudeći, ovaj utakmica će se završiti danas.

73. minut - Kraći prekid u Humskoj kako bi se očistile linije terena.

foto: Printskrin

71. minut - Bakljada i vatromet Grobara.

68. minut - Tavamba pogađa stativu posle kornera.

63. minut - Partizan je tražio penal. Miletić je uleteo u šesnaesterac, pao je u sudaru sa Vukasovićem, ali je sudija Široki pokazao da se igra nastavi.

65. minut - Druga izmena u Vojvodini. Umesto Mesarovića u igri je Nemanja Subotić.

61. minut - Kalezić izlazi, Lazar Zličić ulazi u timu Vojvodine.

60. minut - Mitrović je šutirao glavom, ali visoko preko gola.

56. minut - Nalet Vojvodine, Antić je centrirao, a Mihajlović šutirao glavom sa desetak metara. Lopta je otišla pored gola.

52. minut - Pantić je oprobao šut sa oko 25 metara, Rockov izbija loptu u korner.

51. minut - Druga izmena u Partizanu, takođe prinudna. Umesto strelca Zorana Tošića u igri je Saša Marjanović.

48. minut - GOOOL!!! Tošić postiže gol za Partizan. Miletić je centrirao po zemlji, neko od odbrambenih fudbalera Vojvodine loše zahvatio loptu i praktično poslužio Tošića na tacni.

46. minut - Fudbaleri Partizana i Vojvodine u nastavku će igrati sa šarenom fluorescentnom loptom kako bi bila uočljivija na snegom pokrivenom terenu.

foto: Printskrin

1. POLUVREME

45. minut - Kraj 1. poluvremena

foto: Printskrin

39. minut - Mitrović je dobio žuti karton zbog oštrog starta nad Kojaševićem. 38. minut - Tošić je propustio najveću priliku na meču. Golman Vojvodine Rockov je pogrešio, poslao loptu pravo u noge Tošiću, ali je zatim odbranio šut fudbalera Partizana.

37. minut - Kojašević je bio u kontri 3 na 2, međutim šutirao je pored gola. Tri vlike prilike za Vojvodinu u kratkom periodu.

35. minut - Kalezić u stopostotnoj prilici za Vojvodinu, šutira pored gola.

32. minut - Prinudna izmena u Partizanu, umesto povređenog Evertona, u igri je Radin.

Inače, Grobari su za Brazilca imali zanimljivu poruku.

foto: Printskrin

29. minut - Velika šansa za Vojvodinu, Mihajlović je šutirao sa desetak metara, a Stojković odbranio.

20. minut - Tabamba je pokušao glavom, ali nije bio precizan. Bila je ovo najbolja šansa za Partizan u dosadašnjem delu meča. Vulićević je centrirao a Tavamba za malo bio neprecizan.

5. minut - Kalezić je imao prvu šansu za Vojvodinu. Šutirao je sa desetak metara iskosa sa leve strane, Stojković brani.

2. minut - Prva šansa za Partizan, Miletić je ubacio loptu u peterac Vojvodine, a gosti u poslednjem trenutku izbacili loptu u korner.

foto: Printskrin

15:03 - SASTAVI

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić - Vulićević, Everton, Pantić, Tošić, Nemanja G. Miletić - Tavamba, Ožegović.

Rezerve: Jovičić, Antonov, Radin, Đuričković, Marjanović, Suma, Solomon. Trener: Miroslav Đukić.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić - Vukasović - Kojašević, Jovančić, Mesarović, Kalezić - Mihajlović.

Rezerve: Perić, Lazarević, L. Zličić, Subotić, Devetak, M. Zličić, Nešković. Trener: Zoran Vasiljević.

foto: Printskrin

14:07 - Sneg čistili predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura

Fudbalski klub Partizan učinio je sve kako bi teren na stadionu u Humskoj bio spreman za derbi 20. kola Super lige Srbije protiv Vojvodine.

U tom cilju, brojnim radnicima i navijačima pridružili su se i čelni ljudi kluba, predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, koji su se dohvatili lopata i dali pun doprinos čišćenju snega.

13.49 - POMEREN MEČ PARTIZANA I VOJVODINE

Meč između Partizana i Vojvodine umesto u 15 časova, pomeren je na 16 zbog snega.

foto: FK Partizan
foto: FK Partizan

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da njegovu ekipu, bez obzira što je Vojvodina u seriji loših rezultata, očekuje težak meč i dodao da crno-beli poštuju novosadski tim i da ne smeju da se opuštaju.

"Očekuje nas veoma teška utakmica, derbi kola protiv Vojvodine. To je ozbiljna, dobra ekipa, možda nemaju rezultate kakve žele, ali mi poštujemo Vojvodinu i znamo da će nam biti veoma teško. Oni uvek dolaze motivisani na stadion JNA i uvek su teške utakmice protiv Vojvodine. Očekujemo težak meč, moraćemo mnogo da se namučimo da uzmemo bodove", rekao je Đukić.

trener partizana miroslav đukić, foto: Dado Đilas

Partizan je drugi na tabeli sa 46 bodova, dok je Vojvodina trenutno na šestom mestu sa 31. Novosadska ekipa u Humsku stiže posle serije loših rezultata i smene trenera Vladimira Buača. "To je ekstra motiv, igrači će želeti da ubede novog trenera da im je mesto u timu, doći će veoma motivisani i moramo da budemo veoma oprezni", rekao je trener Partizana. "Jesu u seriji loših rezultata, nije kako bi oni hteli, ali to je dobra ekipa koja hoće da igra i ima kvalitet. Ne smemo da se opuštamo. Moramo ozbiljno da udjemo u meč, nemamo prava na grešku", dodao je Đukić. Đukić je naveo da je povreda Marka Jankovića poremetila ekipu i dodao da ne zna da li će biti spreman za derbi protiv Crvene zvezde. "Mare je za nas veoma bitan igrač. Povreda je došla u lošem trenutku i za njega jer je bio u usponu forme, a sad mora sve iz početka. Nisam siguran da li će biti spreman za Zvezdu, mi bismo želeli, ali ako se ne oporavi tu su drugi igrači", rekao je Đukić. Trener šampiona Srbije je naveo da je njegova ekipa sa ledja skinula "teret moranja" kada je reč o Ligi Evropa i da sada može da se u potpunosti okrene utakmicama u domaćem šampionatu. "Skinuli smo teret moranja što se tiče evropskih utakmica, sada možemo da se okrenemo ligi, da popravimo našu situaciju, da čekamo kiks rivala, ali moramo prvo da gledamo sebe da iz svake utakmice izadjemo bolji", rekao je Đukić.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ma kakav Mundijal!? Ovo je na Balkanu važnije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track