ZVEZDINO ISTORIJSKO VEČE: Crveno-belima pošlo za rukom ono što nikome nije do sada!
Foto: Dado Đilas

jedinima je to pošlo za rukom

ZVEZDINO ISTORIJSKO VEČE: Crveno-belima pošlo za rukom ono što nikome nije do sada!

Fudbal -

Crvena zvezda se plasirala u nokaut fazu Lige Evropa, ali i ušla u istoriju ovog takmičenja.

Crvena zvezda je prvi tim koji je krenula od prve runde kvalifikacija, obezbedila takmičenje po grupama, a onda i prošla u nokaut rundu!

Prethodno je od prve runde kvalifikacija do grupne faze stizalo još šest ekipa, ali one nisu uspele da je i prođu: Fulam (11/12), Rosenborg (12/13, 15/16), Tvente (12/13), Tromse (13/14, Gabala (15/16, 16/17), Makabi (16/17, 17/18) i Skenderbeg (17/18).

Pobedom nad Kelnom, Crvena zvezda je ispasala istoriju ovog takmičenja.

Crveno-beli su krenuli prvog kola kvalifikacija utakmicom protiv Florijane, u beogradu je bilo 3:0, a u gostima 3:3.

Potom jih je čekalo daleko putovanje u Kazahstan, na megdan Irtišu. Prva utakmica je završena bez pobednika (1:1), a nedelju dana kasnije je odigran revanš gde su crveno-beli pobedili sa 2:0.

Sledeći korak je bio duel sa češkom Spartom, gostovanje u Pragu se završilo pobedom Crvene zvezde od 2:0, koja je potom potvrđenja i u Beogradu 1:0.

Dvomeč odluke, Zvezda - Krasnodar, počeo je porazom crveno-belih u Rusiji (3:2) 17. avgusta, a završen nedelju kasnije, pobedom srpskog tima 2:1, vrednom prolaska u grupnu fazu, prvi put u ovoj deceniji.

Sve urađeno u grupnoj fazi crveno-beli zaokružili su i potvrdili u utakmici protiv Kelna. Prethodno su istog rivala savladali i u Nemačkoj, dva puta remizirali protiv BATE Borisova (1:1 u Beogradu, 0:0 u Belorusiji), a uz to izgubili od Arsenala (0:1) i odigrali 0:0 u Londonu.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Niko o tome ne priča a ovo je najvažniji momenat sa utakmice Zvezda -Keln

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track