LOVA DO KROVA Večiti različito nagradili igrače za uspeh u Evropi: Zvezdine premije skoro duplo veće!
Foto: Dado Đilas

OPA, BATO

LOVA DO KROVA Večiti različito nagradili igrače za uspeh u Evropi: Zvezdine premije skoro duplo veće!

Fudbal -

Svaki fudbaler crveno-belih biće bogatiji za oko 79.000 evra, dok igrač Partizana mora da se zadovolji sa 45.500

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana zadovoljno trljaju ruke posle plasmana u 1/16 finala Lige Evrope, jer će dobiti dobre premije.

Večiti rivali su do sada novcem nagrađivali svoje igrače za svaku dobru utakmicu.

foto: Beta/AP

Deblji buđelari

Za sam plasman u Ligu Evrope Upravni odbor Crvene zvezde je još u avgustu odlučio da igrači između sebe podele 1,2 miliona evra. Rukovodstvo kluba je tokom grupne faze rešilo da svakog igrača u slučaju plasmana na proleće nagradi sa još 15.000 evra, dok bi svaki trijumf u grupnoj fazi doneo još 7.000 svakom fudbaleru. S obzirom na dve pobede nad Kelnom, igrači će dobili 14.000 evra, plus pomenutu premiju od 15.000 evra za prolazak dalje, što donosi lepu svotu od 29.000 evra za uspeh u Evropi.

Partizan je takođe dobro nagradio svoje fudbalere. Svaki od njih dobio je premiju od 25.000 evra samo za plasman u Ligu Evrope, odnosno nešto više od 500.000 evra.

foto: Beta/AP

Minutaža određuje

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura tokom sezone otkrio je da će za svaku pobedu u grupi igrači između sebe, shodno minutaži provedenoj na terenu, podeliti 130.000 evra. Prolazak grupe i plasman među 32 najbolja kluba Lige Evrope čelnici crno-belih su takođe nagradili sa 150.000 evra neto.

Fudbaleri najboljih srpskih klubova dobro su profitirali do sada od igara u Evropi. Motiva im sigurno neće nedostajati na proleće, a protivnike će saznati sutra, posle žreba u Nionu (13.00). Utakmice šesnaestine finala Lige Evrope na programu su 15. i 22. februara. S obzirom na to da će oba naša kluba biti domaćini u prvom meču, gotovo je izvesno da će Crvena zvezda zbog slabijeg koeficijenta, umesto u četvrtak, utakmicu odigrati u sredu.

foto: Dado Đilas

Lova do krova

VEČITI BOGATIJI ZA 11 MILIONA EVRA

Crvena zvezda i Partizan su od početka kvalifikacija u Evropi, pa sve do plasmana u 1/16 finala Lige Evrope zaradili zajedno ukupno 10.760.000 evra! Sve je to novac zarađen od UEFA, za pobede i remije, a valja napomenuti da je bilo i dodatnog prihoda od prodaje ulaznica. Nezvanično, Crvena zvezda je od prodaje karata inkasirala oko tri miliona evra, a Partizan duplo manje. Valja istaći da bi plasman u osminu finala Lige Evrope garantovao još 750.000 evra svakom klubu.

Profitirali

TERZIĆ: ZARADILI SMO 30 MILIONA OD PRODAJE IGRAČA

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da je klub dobro profitirao na prodaji igrača.

- Ostvarili smo dobit od 30 miliona u poslednje dve godine od prodaje igrača, a ovaj uspeh je podigao cenu naših fudbalera na tržištu. Nama je u planu, zasad, da ode samo Ričmond Boaći, pošto imamo interesovanja iz Premijer lige. Osim njega, trudićemo se da zadržimo ostatak tima i da u januaru formiramo tim za kvalifikacije za Ligu šampiona sledećeg leta. Dovešćemo i četiri igrača, znamo koja - otkrio je Terzić za Al Džaziru.

Aleksandar Radonić - Foto: Dado Đilas, Beta/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

GOOOOLLLL MARAKANA JE EKSPLODIRALA: Španski komentator je pola minuta urlao posle gola Srnića za trijumf Zvezde nad Kelnom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track