RUSI VELIČAJU BIVŠEG TRENERA ZVEZDE: Grofe, pa ti si čudo
Foto: PrintScreen

MAHER Miodrag Božović pobedio Zenit, CSKA i Krasnodar

RUSI VELIČAJU BIVŠEG TRENERA ZVEZDE: Grofe, pa ti si čudo

Fudbal -

SLOŽNA DRUŽINA Tulski Arsenal hit u prvenstvu Rusije, Srbin Goran Čaušić i Crnogorac Luka Đorđević najbolji igrači malog kluba

Miodrag Božović je hit u Rusiji, trener koji je ove jeseni napravio pravo čudo s Arsenalom iz Tule.

Ekipa iz grada udaljenog 300 kilometara od Moskve napravila je čudo ruskoj Premijer ligi. Uspeli su da pobede Zenit u Sankt Peterburgu (1:0), CSKA iz Moskve kod kuće (1:0), Krasnodar (1:0) i Dinamo iz Moskve (1:0). Od velikana, poraženi su od lidera Lokomotive u Moskvi (0:1) i Spartaka kod kuće (0:1). Trijumf u Sankt Peterburgu bio je senzacija, jer je to bila i prva pobeda Arsenala na strani u istoriji kluba otkad se takmiči u eliti.

foto: PrintScreen

Arsenal je polusezonu u Rusiji okončao remijem u Jekatarinburgu protiv Urala (1:1). Trenutno su na sredini tabele, imaju 25 bodova. Valja istaći da su prošle godine, tokom cele sezone, osvojili 24 boda. Zato i ne čudi što Rusi u Grofa gledaju kao u spasioca.

- Zadovoljan sam urađenim u Arsenalu. Niko od nas ovo nije očekivao. Prvobitni cilj bio je da ostanemo u ligi, ali kako smo postizali rezultate, tako su kod navijača i uprave rasle ambicije. Morao sam tokom sezone nekoliko puta da smirujem situaciju. Tako je bilo posle poraza od Spartaka kod kuće u 90. minutu. Svi su bili tužni, pa sam morao da ih podsetim da smo mi Arsenal iz Tule, a ne Arsenal iz Londona - u svom stilu je počeo priču za Kurir Miodrag Božović.

foto: PrintScreen

Za tulski Arsenal igraju bivši igrač Zvezde Gorana Čaušića i Crnogorac Luka Đorđević.

- Čaušić igra odlično, sjajno se snašao u Rusiji. Đorđević se vraća u život i drago mi je što je iz Zenita došao na pozajmicu u Tulu. Došla je pauza i sada je najvažnije da se odmorimo. Arsenal ima iskusnu ekipu i ako zadržimo sve igrače, ne plašim se za opstanak u ligi - zaključio je Božović.

NA CENI Gazda Sergej Galicki želi bivšeg trenera Crvene zvezde

KRASNODAR OPASNO ZAGRIZAO

Sjajni rezultati Miodraga Božovića u Rusiji nisu prošli nezapaženo. Bogati gazda Krasnodara Sergej Galicki želi da dovede nekadašnjeg trenera Crvene zvezde. Čak je u Tulu slao i ljude od poverenja da pričaju s Božovićem. Novac nije problem za Galickog, ali Grof Božović je dao reč prvom čoveku Arsenala Guramu Adžoevu. Rusi pišu da Sergej Galicki ne odustaje tako lako, te da je Božović čovek po njegovom uspehu, trener s kojim bi mogao da osvoji titulu u Rusiji i domogne se Lige šampiona, što je njegov veliki san. Ruski klubovi posle ovog vikenda odlaze na zimsku pauzu, a novo okupljanje u Tuli zakazano je za 15. januar, kada ekipa odlazi na pripreme u Antaliju u Turskoj, koje će trajati tri puta po 15 dana.

foto: PrintScreen

Plaši rivale

SAD SAM GROF DRAKULA

Pred utakmicu sa Spartakom, ekipa sa sajta Arsenala napravila je crtani film kako bi najavila utakmicu sa najpopularnijim klubom u Rusiji.

- Vole da se igraju (smeh)! Predstavili su me kao grofa Drakulu zbog mog nadimka. Rekao sam im da to ne rade, jer je Spartak veliki klub, a oni su ih predstavili kao da će se uplašiti čim dođu u Tulu. Na kraju smo izgubili. Ne volim takve stvari - kaže Grof.

Aleksandar Radonić - Foto: PrintScreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: NE TREBA braniti Đukića ali....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track