(KURIR TV) STRANCI UČESTVOVALI U NEREDIMA NA VEČITOM DERBIJU: Ante iz Splita izazvao haos na tribinama! Uhapšeni Hrvati, Rusi, Grci i Bugari!
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

pRIVEDENO 26 OSOBA

(KURIR TV) STRANCI UČESTVOVALI U NEREDIMA NA VEČITOM DERBIJU: Ante iz Splita izazvao haos na tribinama! Uhapšeni Hrvati, Rusi, Grci i Bugari!

Fudbal -

Tokom minulog 156. večitog derbija privedeno je 26 osoba zbog učestvovanja u neredima, među kojima ima i nekoliko stranih državljana.

Kako saznajemo privedeni su državljani Hrvatske, Rusije, Grčke i Bugarske.

Hrvatski državljanin Ante Firić navodno je bio vinovnik haosa u Humskoj. Ušao je u Srbiju u utorak 12. decembra i po svemu sudeći bio je pozvan da učestvuje u neredima. Prema nepotvrđenim informacijama on je u neredima teško povređen, ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i povredu šake.

Ante Firić postao je poznat hrvatskoj javnosti pošto je završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je bio deo grupe koja je pretukla poznatog hvarskog ugostitelja. Među povređenim hrvatskim državljanima je i Damir Tovarović, nekadašnji državni šampion u kik-boksu.

U organizaciji nereda tokom 156. večitog derbija učestvovalo je najmanje stotinu ljudi, a srpske bezbednosne službe trenutno operativno obrađuju najmanje šestoricu Hrvata.

Policija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja i nakon identifikacije osoba koje su učestvovale u tučama, a po nalogu nadležnog tužioca, biće podnete odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave, navodi se u saopštenju.

Utakmica između Partizana i Zvezde završena je rezultatom 1:1.

Kurir sport

Foto: Kurir sport/Dejan Ignjatović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! VEČITI DERBI VIŠE NIJE SVETKOVINA NAŠEG FUDBALA! Mirnije bi bilo da je odigran u zatvorima Paname ili Hondurasa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track