PRVI OVOSEZONSKI TROFEJ: Predrag Rajković predvodio Makabi do trijumfa u Toto kupu
Foto: Promo

savladali branioca titule

PRVI OVOSEZONSKI TROFEJ: Predrag Rajković predvodio Makabi do trijumfa u Toto kupu

Fudbal -

Predrag Rajković osvojio je prvi trofej u sezoni sa Makabijem.

Naš mladi golman je sa ekipom iz Tel Aviva trijumfovao u Toto Kupu (Liga kup u kome učestvuju timovi prve i druge lige), a u finalu je savladan branilac titule Hapoel Ber Ševa rezultatom 1:0.

Rajković je maestralno branio i po ko zna koji put bio jedan od najzaslužnijih za pobedu kojom je osvojen peti pehar u ovom takmičenju. Time je Makabi postao najtrofejniji klub u ovom takmičenju koje se u ovakvom sistemu igra od 1984. godine.

Odlučujući gol u 83. minutu glavom je postigao Islanđanin Vidar Kjartason, a Rajković je pre toga u nekoliko navrata maestralno intervenisao.

Svojevremeno najbolji mladi golman sveta je sjajnim odbaranama u prvom i drugom poluvremenu sačuvao svoju mrežu i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Koliki je Rajkovićev značaj u osvajanju ovog trofeja govori i podatak da je Makabi u ukupno sedam utakmica u Toto Kupu ove sezone zabeležio šest pobeda i jedan remi i da je naš reprezentativni golman u čak šest mečeva ostao nesavladan, a u ovom takmičenju primio je samo jedan gol.

- Veoma sam srećan zbog osvojenog trofeja koji je doneo ogromnu radost našim navijačima. Utakmica protiv velikog rivala je bila veoma uzbudljiva, ali smo na kraju zasluženo slavili. Ovaj trijumf je od velikog značaja za klub i ceo tim. Siguran sam da će nam ovaj trofej mnogo značiti pre svega na polju samopouzdanja u trci za šampionsku titulu koji silno želimo da osvojimo - konstatovao je Rajković.

U prilog činjenici da će Rajković i u nastavku sezone biti jedan od glavnih aduta ekipe koju sa klupe predvodi Žordi Krojf svedoči i podatak da je na ukupno 36 utakmica ove takmičarske godine Rajković čak 21 put ostao nesavladan.

Kurir.rs / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track