Najnovije vesti

(KURIR TV) HRVATSKI HULIGANI PROPEVALI U POLICIJI Vučić: Počeli su da govore od koga i koliko novca su dobili!
Foto: Beta, Marina Lopičić, Dado Đilas

TAMNA STRANA FUDBALA

(KURIR TV) HRVATSKI HULIGANI PROPEVALI U POLICIJI Vučić: Počeli su da govore od koga i koliko novca su dobili!

Fudbal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je više lica iz Republike Hrvatske uhapšeno u vezi sa incidentima tokom fudbalske utakmice Partizan-Crvena zvezda.

Na pitanje srpskih novinara tokom posete Havani koliko je hrvatskih državljana uhapšeno i da li će neki biti pušteni ili deportovani, Vučić kaže:

"Više lice uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Da li šest ili sedam? Značajno veći broj lica je bio prisutan iz Republike Hrvatske."

Kako je dodao, neki od njih su već počeli da govore o tome kako su dobili taj novac, i koliko novca su dobili da u tome učestvuju. Dodao je da će nadležni organi govoriti o tome.

"Ali kada pitate da li će biti pušteni, ja bih rekao da je neko te kriminalce 'pustio s lanca' a da je sada vreme da ih neko prizove poznavanju prava i da se metaforički izrazim da ih malo 'priveže'. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda", kaže Vučić.

Kako je dodao, "imaće priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti".

"A koliko će to da traje i da li će da traje zavisi od tužioca i od sudija ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog", zaključio je on.

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

kurir.rs / Tanjug

foto: Kurir, Beta

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RENT-A-HULIGANI! HRVATI OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE NEREDA NA VEČITOM DERBIJU U TUŽILAŠTVU: Preti im 12 godina robije?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...