ĐURIČIĆ STIŽE PRE IVANIĆA: Crvena zvezda vraća svoje dete!
Foto: Dado Đilas

MALI KROJF

ĐURIČIĆ STIŽE PRE IVANIĆA: Crvena zvezda vraća svoje dete!

Fudbal -

Izgubljeni sin crveno-belih mogao bi ponovo da zaigra na Marakani posle devet godina od odlaska iz kluba

Trener Vladan Milojević najavio je neočekivano pojačanje, a Kurir otkriva da je reč o Filipu Đuričiću!

„Balkanski Krojf“, kako su ga krstili u Holandiji mogao bi da se vrati na Marakanu posle devet godina. Filip Đuričić je dobio odrešene ruke od svog kluba Sampdorije, iako ima ugovor do 2012, i sada kao slobodan igrač traži novu sredinu.

Divni dani

KOD MIHE U REPREZENTACIJI

Filip Đuričić je pre četiri godine bio standardan reprezentativac kod Siniše Mihajlovića. Nakon što je potpisao za Benfiku, gde se nije snašao, usledilo je seljakanje po Evropi. Bio je u Majncu, Sautemptonu, Anderlehtu, da bi prošle zime otišao u Sampdoriju, za koju je odigrao samo dve utakmice ove sezone.

Promocija formalnost

Crvena zvezda je u pregovorima sa fudbalerom već nekoliko meseci, a čelnici crveno-belih se nadaju da će posao biti uspešno okončan. Filipa Đuričića odlično poznaju trener Vladan Milojević i sportski direktor Mitar Mrkela. Obojica su mišljenja da bi se zbog svog karaktera momka koji je odrastao u Crvenoj zvezdi i koji zna kakvi su ciljevi kluba lako uklopio u zvezdašku sredinu sa Vujadinom Savićem i Filipom Stojkovićem, koji su takođe odrasli na Marakani.

- Crvena zvezda želi Đuričića, a Filip je izgleda čvrsto rešio da se vrati tamo gde je počeo i oživi svoju karijeru. Činjenica je da ga traže i neki holandski klubovi, mada bi za njega bilo najbolje da se posle dosta lutanja po Evropi konačno skrasi. Uz Milojevića bi se sigurno vratio na pravi put. Sjajan primer su mu Savić, Stojković, Boaći, Borjan, Krstičić i ostali, igrači koje traže najbolji klubovi - otkriva naš izvor iz kluba.

Prvi na listi pojačanja

Glavni rival Filipu Đuričiću je Mirko Ivanić, ali se čini da je Obrenovčanin u velikoj prednosti. Naime, Đuričić ima čiste papire i Crvena zvezda treba samo da mu da platu, dok bi za Ivanića morala da plati obeštećenje od dva miliona evra BATE Borisovu, koliko nudi i kijevski Dinamo.

Krajem decembra 2010, kada je Filip Đuričić odlazio u Herenven, svratio je u Zvezdin šop na Marakani, kupio dres, šal i crveno-beli tabure. Tada je izjavio:

- Vratiću se kad-tad!

Generacija 1992.

MRKELA GA DOVEO U ZVEZDU

Upravo je aktuelni sportski direktor Mitar Mrkela doveo Filipa Đuričića u Crvenu zvezdu iz Obrenovca kada je bio direktor omladinske škole. Mršavi dečačić od 12 godina već je na prvim treninzima pokazao da će biti suvo zlato. Nažalost, posle Mrkelinog odlaska, došli su neki drugi ljudi, koji su rasformirali talentovanu generaciju 1992, pa je Đuričić zajedno sa Aleksandrom Kovačevićem završio u Olimpijakosu, Uroš Ćosić u CSKA, Goran Čaušić u Sopotu, golman reprezentacije Marko Dmitrović u Ujpeštu...

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOV PAMETAN IZBOR !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja