HULIGANI ĆE IM DOĆI GLAVE: Partizan pred praznim tribinama protiv Viktorije!?
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Sprema se teška kazna

HULIGANI ĆE IM DOĆI GLAVE: Partizan pred praznim tribinama protiv Viktorije!?

Fudbal -

UEFA bi mogla da suspenduje stadion Partizana protiv Viktorije Plzenj, zbog divljanja huligana na 156. večitom derbiju.

Naime, potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić strahuje da bi osim incidenata koji su se dogodili u grupnoj fazi Lige Evrope (utrčavanje na teren, pirotehnika, blokiranje stepenica, neakreditovani novinari na terenu...) na disciplinsku odluku UEFA o Partizanu 5. januara mogla bi da utiču i dešavanja sa derbija.

"Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara. Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji", rekao je za "Danas" Vuletić.

Partizan dočekuje Viktoriju Plzenj 15. februara u Humskoj 1, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Podsetimo, stadion u Humskoj je zbog huligana bio suspendovan protiv Videotona u plej-ofu LE i u drugom kolu grupne faze protiv Dinama iz Kijeva.

Kurir sport, foto: Dejan Ignjatović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOV PAMETAN IZBOR !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track