Del Boske na pobedu od istorije

Postaje jedinstven

Del Boske na pobedu od istorije

Fudbal -
Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske mogao bi u nedelju da uđe u istoriju ovog sporta i postane prvi trener koji je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo i Ligu šampiona

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske mogao bi u nedelju da uđe u istoriju ovog sporta i postane prvi trener koji je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo i Ligu šampiona.

Evropska reprezentativna kruna nedostaje Del Boskeu, pošto je 2008. godine, kada je "furija" došla do trofeja ekipu vodio Luis Aragones. Dve godine kasnije Del Boske je u Južnoj Africi odveo Špance do titule svetskog šampiona. Prve velike trofeje Del Boske je osvojio 2000. i 2002. godine, kada je sa madridskim Realom trijumfovao u Ligi šampiona.

Jedini trener kojem je prethodno pošlo za rukom da osvoji Evropsko i Svetsko bio je Nemac Helmut Šen, koji je slavio 1972. i 1974. godine sa "pancerima".

Španskog selektora od ulaska u istoriju deli još najmanje 90 minuta velike borbe sa Italijom u finalu u Kijevu.Uz bok Del Boskea i Šena mogao je još jedino da stane Italijan Marćelo Lipi, koji je bio prvak sveta sa Azurima i Evrope sa Juventusom.

Finalna utakmica EP igra se u nedelju od 20.45 na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track