NEMANJA RADONJIĆ ZA KURIR: Mislio sam da batalim fudbal
Foto: Dado Đilas

Intervju, fudbaler otvorio dušu

NEMANJA RADONJIĆ ZA KURIR: Mislio sam da batalim fudbal

Fudbal -

Mladi fudbaler Crvene zvezde nije otišao na odmor, već posle povrede vredno radi u teretani kako bi bio spreman za nastavak prvenstva

Nemanja Radonjić bio je otkrovenje ove polusezone u dresu Crvene zvezde.

Brzi i sa loptom vešti levonogi fudbaler vratio se odličnim partijama na veliku scenu. Pre mesec dana povredio je stopalo, a posle rehabilitacije počeo je s laganim treninzima. Umesto da kao većina kolega ode na odmor ove zime, odlučio se za rad u teretani. Netipično za njega, s obzirom na to da ga je prethodnih godina bio glas da voli noćni život. Očigledno je momak iz Niša ozbiljno shvatio svoj posao, okrenuo list i rešio da postane vrhunski fudbaler.

Zašto nisi otišao na odmor u toplije krajeve kao tvoji saigrači?

- Činim sve da se što pre oporavim. Radim u teretani, trčim na trim-stazi, vežbam. Hoću da budem maksimalno spreman za 9. januar, kada počinju pripreme - počeo je razgovor za Kurir Nemanja Radonjić (22).

Kakvo je sada stanje s tvojom povredom?

- Bio sam nedelju dana na štakama, a onda sam još sedam dana nosio specijalnu čizmu. Sada je sve kako treba. U početku je bilo teško, ali uz terapije sam izdržao.

Velika želja

SANJAM GOL NA DERBIJU

Kako si video poslednji derbi?

- Nisam bio u mogućnosti da igram. Gledao sam sa tribine utakmicu i došlo mi je da iskočim iz kože. Da preskočim ogradu i utrčim na teren. Ali šta je tu je. Biće prilike. Moja najveća želja, koju ću, nadam se, uskoro da ostvarim, jeste da postignem gol u večitom derbiju.

Kako danas vidiš sebe, s obzirom na bližu prošlost?

- Veliki uspeh za moju karijeru, jer godinu dana nisam igrao. Stvarno sam bio na ivici da batalim fudbal, ili da nastavim. Izabrao sam lepšu stranu. Presrećan sam zbog toga.

foto: Dado Đilas

Kako gledaš na odluku da letos dođeš u Crvenu zvezdu?

- Da je trebalo da dođem u Crvenu zvezdu, da igram bez para, došao bih 100 odsto! Verujte mi! Od rođenja navijam za Crvenu zvezdu. Dečački san je ostvaren.

Kako vidiš polusezonu iza sebe?

- Drago mi je što smo ušli u Evropu, a onda napravili korak dalje i prošli grupnu fazu. Čekamo februar, da se spremimo za CSKA. Biće to sjajni mečevi. Osećam.

Gde leži tajna za odlične rezultate?

- U zvezdaštvu! Većinu momaka znam dosta dugo. Sa Žuletom sam igrao u Čuki, Gobelja je tu... Atmosfera je vrhunska. U ekipi su momci koji su pravi zvezdaši. Svako od nas voli klub, onako izistinski, srcem. Ovo je generacija koja živi za Zvezdu. Zato je i došao ovaj uspeh. To je bio presudni faktor.

Koliko bi tebi značilo da osvojiš titulu sa Zvezdom?

- Mnogo, stvarno mnogo. Uh, kako bi bilo lepo da već u prvoj sezoni uzmem titulu. Iskreno, bez lažne skromnosti, zaslužujemo titulu jer igramo najbolji i najlepši fudbal.

Kakvog Radonjića možemo da očekujemo u 2018. godini?

- Još boljeg nego u prošloj!

Reprezentacija

MIHAJLOVIĆ PRVI ZVAO

Vidiš li sebe u reprezentaciji?

- Kad me je Siniša Mihajlović pozvao pre četiri godine u reprezentaciju, mislio sam da ću da umrem. Nažalost, povredio sam se. Ista povreda kao i sada, samo leva noga. Nisam mogao da igram. Sada je došla ova turneja po Kini i Južnoj Koreji i mnogo mi znači što sam igrao za Srbiju. To je najveći uspeh za mene u 2017.

Kurir / E.K.

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja