(VIDEO) LEGENDARNI TRENER I ZLATAN SARAĐIVALI U JUVENTUSU: Fabio Kapelo otkrio šokantan detalj sa početka Ibrine karijere
Foto: AP

DANAS JE ŠVEĐANIN JEDAN OD NAJBOLJIH NA SVETU

(VIDEO) LEGENDARNI TRENER I ZLATAN SARAĐIVALI U JUVENTUSU: Fabio Kapelo otkrio šokantan detalj sa početka Ibrine karijere

Fudbal -

Italijan Fabio Kapelo jedan je od najcenjenijih svetskih stručnjaka. Trenutno je trener kineskog Đangsu Suninga.

Tokom karijere, između ostalih, sedeo je i na klupama Juventusa, Rome, Real Madrida, engleske i ruske reprezentacije, i trenirao neke od najvećih zvezda svetskog fudbala.

Poseban osvrt, naravno, zaslužuje saradnja sa Zlatanom Ibrahimovićem. Njih dvojica su se srela u Juventusu, gde je Šveđanin stigao iz Ajaksa, na početku svog uspona ka zvezdama.

"Juventus je tada napravio sjajan posao. Doveo je Ibru za 16 miliona evra u četiri rate. U Ajaksu su procenili da je bolje da zadrže Egipćanina Mida, sa kojim je bilo lakše raditi, s obzirom na Ibrin karakter. Naravno, Ibra je pravio probleme i u Juventusu, ali ga je sportski direktor Lućano Mođi doveo u red", rekao je "Don Fabio" u razgovoru za "Skaj Italiju".

Nije Zlatanu jedini problem bio ponašanje...

"Kada je došao u Juventus nije znao da šutira", otkrio je Kapelo šokantan detalj o jednom od najboljih napadača sveta.

"Njegov menadžer Mino Rajola mi je rekao da Ibra golmanima lomi ruke, a jedino što je zapravo lomio bili su prozori teretane. Međutim, Zlatan je svakodnevno vežbao šut i postao to što jeste", dodao je Kapelo.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PENAL U FAVELAMA! Mirnije nego u večitom derbiju, a razlog je prilično ubedljiv!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track