(FOTO) REKORD: Fudbaleri Crvene zvezde prevalili 25.830 kilometara u jesenjem delu sezone
Foto: Nebojša Mandić

NA PROLEĆE NASTAVAK PUTA

(FOTO) REKORD: Fudbaleri Crvene zvezde prevalili 25.830 kilometara u jesenjem delu sezone

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su rekordni broj utakmica u prvom delu ove sezone.

Preciznije, od prvog meča sa Florijanom 29. juna, pa sve do 13. decembra i večitog derbija, izašli su čak 38 puta na teren.

Na ovaj broj mečeva svakako je uticao i veliki uspeh u Ligi Evrope gde je odigrano 14 utakmica, 22 susreta su bila u domaćem prvenstvu i dva u Kupu Srbije. Svi ovi podaci govore i to da su fudbaleri Zvezde mnogo proputovali, a daleka gostovanja, poput onog u Kazahstanu, doprinela su tome da broj kilometera koji su prešli bude veoma veliki.

Već na samom startu išlo se put Malte, na revanš sa Florijanom, a vazdušnom linijom naši igrači su u jednom pravcu prešli 1.110 kilometara.

U drugom kolu je bilo i najdalje gostovanje ove godine, Pavlodar, a do njega od Beograda ima 4.131 km. Nakon što su crveno-beli izbacili Irtiš usledio je i najbliži evropski put, do glavnog grada Češke, a s obzirom da su igrači i do tamo išli avionom, računaćemo vazdušnu udaljenost od 742 km do Praga. Poslednja prepreka do grupne faze Lige Evrope ponovo je vodila jako daleko i to u ruski Krasnodar, a do tamo ima 1.460 km.

Žreb je odlučio da Zvezda za protivnike u nastavku takmičenja ima Arsenal, Keln i BATE, praktično u svakom delu "starog kontinenta" po jedan grad. Do Kelna se prešlo 1.215 km, a do glavnog grada Velike Britanije 1.700. Kada je reč o susretu sa BATE-om, treba napomenuti da su naši fudbaleri išli avionom do Minska koji je udaljen 1.140 kilometara, ali su do samog stadiona morali u oba pravca da pređu autobusom još po 70 km.

Kada je reč o prvenstvu Srbije, Crvena zvezda je gostovala 11 puta, a udaljenost do klubova iz Beograda ovoga puta nećemo računati. Zato ćemo sada samo nabrojati Surdulicu udaljenu 330 kilometara, Čačak 136 km, Ivanjicu koja je na 190 km od glavnog grada Srbije, Kruševac 195 km, Niš 240 kilometara i na kraju Bačku Palanku do koje ima 130 km. Naravno, ponovo smo napisali samo u jednom pravcu.

U najmasovnijem domaćem takmičenju, Kupu Srbije, naš klub odigrao je do sada dva kola, a gostovao je jednom i to ponovo u Čačku, što znači još 136 kilometara za kraj ove računice.

Ne znamo da li ste sabirali dok ste čitali ovaj tekst, ali mi jesmo. Fudbaleri Crvene zvezde su od juna do decembra 2017. godine prešli ukupno 25.830 kilometara. Naravno, sve ovo će se povećati već u februaru kada sledi gostovanje u Moskvi i nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu.

foto: FK Crvena zvezda

(FK Crvena zvezda, Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU SLOBODNI. Hoće li doći u Zvezdu i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track