HALO MADRID BIVŠI AS ATLETIKA DAJE IDEJU: Krle, nek te Sale savetuje!
Foto: EPA, Dado Đilas

INTERVJU, Milinko Pantić, legendarni srpski fudbaler

HALO MADRID BIVŠI AS ATLETIKA DAJE IDEJU: Krle, nek te Sale savetuje!

Fudbal -

Milinko Pantić misli da će Mladenu Krstajiću biti dragocen i razgovor sa selektorom košarkaša Aleksandrom Đorđevićem, koji je pokazao kako se vodi tim na velikim takmičenjima i kako se stvara dobra atmosfera

Jednog od najvećih srpskih fudbalera koji su igrali u Primeri Milinka Pantića navijači su izabrali za člana idealnog tima Atletiko Madrida svih vremena.

Čitaoci tiražne Marke pokazali su da još pamte ko je golovima doneo duplu krunu 1995/96, pa su Pantiću ukazali čast da pored Futrea, Simeonea i Luisa Aragonjesa bude predstavnik stare garde, dok su ostatak mesta popunili igrači mlađih generacija.

Svuda najbolji

EH, DA SU ME PUSTILI U PARTIZANU...

Da li gospođa Margarita pred svaku utakmicu i dalje baca buket cveća pored korner zastavice u spomen na vaše golove i asistencije?

- Važno je reći da ona buket ne baca, već spušta. Ta njena navika se nastavila i na novom stadionu. Lepo je kad znaš da i posle toliko vremena ljudi cene ono što si ostavio za sobom. Nedavno sam bio u Grčkoj, na poziv mog bivšeg kluba Panioniosa. I tamo su me proglasili za najboljeg stranog fudbalera svih vremena. Ko zna, verovatno bih i u Partizanu drugačije danas o meni govorili da sam dobio pravu priliku. Ali dobro ...

Kako se osećate zbog ove počasti?

- Zamislite kako bih mogao da se osećam kad sam pored svih onih fudbalskih zveri dobio mesto u najboljem timu Atletika! Naravno da sam mnogo srećan, ne treba ni da vas podsećam ko je sve igrao u poslednjih nekoliko godina i kakve je rezultate postizao Atletiko - priča Pantić.

foto: Printscreen

Šta mislite o ideji čitalaca da Dijego Simeone, trener u timu, ima i igrača Dijega Simeonea?

- Simeone je zadužio klub i navijače zbog poslednjih uspeha, ali što se mene tiče, i to ću uvek isticati, najbolji trener je Radomir Antić.

Tanko

NEMA SRBA U ŠPANIJI

Da li se nabolje menja odnos španskih klubova prema ideji o dovođenju novih igrača iz Srbije?

- Ja to ne vidim na terenu. Nema nas u Španiji! Plaćamo ceh slabe lige, tako da nas nema u onim ulogama kao kad su ovde igrali Mijatović, Prosinečki, Jokanović, Đukić... Pogledajte, na primer, Kataija u Alavesu. Teško dolazi do izražaja, a bio je najbolji igrač Crvene zvezde.

Šta očekujete od Srbije na Mundijalu?

- Nadam se da će Mladen Krstajić dobiti odrešene ruke da radi kako misli da treba i da će naše najbolje igrače poslužiti dobro zdravlje. Bojim se te naše autodestruktivne osobine koja uvek nekako ispliva pred Mundijal. Zato Mladen kao pametan momak treba da potraži savete od iskusnih trenera kako bi izbegao sve ono loše što nam se ranije događalo. Da sam na njegovom mestu, otišao bih i kod Saše Đorđevića da ga pitam kako se on pripremao za SP. Što da ne?! Prepišeš nešto pametno od jedne takve sportske legende, moglo bi to iskustvo da mu bude dragoceno.

Treba biti realan

GRUPA NAM JE PRETEŠKA

Kako vam se čine protivnici Srbije?

- Grupa je teška, mnogo teška. Mi jesmo često vrlo hrabri kao narod, odmalena nas uče da kad izađeš na teren samo jedan ostaje, ali sada treba biti realan. Švajcarska je izgubila samo jedan meč u kvalifikacijama, i to od Portugala. Kostarika je vrlo ozbiljna selekcija, ne treba da se zanosimo previše. Šta bih mogao da kažem novo o Brazilu?! Biće veoma teško.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: NEĆE VALJDA Mesi u ovome da igra !?! Najružniji dresovi u istoriji fudbala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track