PRIZNAO: Kokeza hteo Muslinu da pravi ekipu
Foto: Dado Đilas

Predsedniku FSS nisu potrebni neprijatelji

PRIZNAO: Kokeza hteo Muslinu da pravi ekipu

Fudbal -

Iako tvrdi da ne da menadžerima da sastavljaju reprezentaciju, prvi čovek srpskog fudbala pritiskao selektora da zove neke igrače

Predsednik FSS Slaviša Kokeza tvrdi da menadžeri nisu mogli da učestvuju u sastavljanju reprezentacije otkako je on postao prvi čovek srpskog fudbala, ali, s druge strane, priznaje da se na indirektan način sam mešao u selektorski posao Slavoljubu Muslinu.

foto: EPA

Sad i zvanično

SMENIO SELEKTORA ZBOG SERGEJA

Iskustvo sa Markom Arnautovićem je nateralo Kokezu da vrši pritisak na Muslina.

- Pre i posle utakmice u Beču stotine ljudi me je pitalo zašto Marko Arnautović ne igra za Srbiju. Niko nije rekao da je kriv neki bivši selektor, svi su rekli da je kriv Savez. Istine radi, FSS je tada hteo da Marko igra za Srbiju, a i Marko je želeo isto. Nije bio pozvan i izabrao je drugu reprezentaciju. Jednostavno, Srbija ga nije htela. Nismo hteli da dopustimo da Sergej, Veljković ili Radonjić ne igraju za Srbiju.

Epilog je poznat. Kako Muslin nije želeo da posluša njegove preporuke o pozivu Sergeju Milinković-Saviću, Milošu Veljkoviću i Nemanji Radonjiću, usledio je sporazumni raskid saradnje.

- Ko bi bio kriv da su Milinković-Savić, Radonjić ili Veljković za šest meseci otišli da igraju za neku drugu reprezentaciju? Jedini krivci bi bili Bunjevčević i Kokeza. Zato je došlo do razlaza s Muslinom - rekao je Kokeza u intervjuu Nedeljniku.

Kokeza ističe konkretan slučaj kada je dara prevršila meru.

- Muslin je uživo gledao meč Nica - Lacio, na kojem je Sergej dao dva gola i jedan namestio, da bi mi posle meča rekao da je Sergej bio najgori na terenu. Pitao sam: „Selektore, pričamo o istoj utakmici?“, a on ponovi: „Da, bio je jedan od najgorih na terenu“.

foto: Profimedia

Potvrđeno pisanje Kurira

PIKSI BIO PRVA OPCIJA

Kada je postalo izvesno da Muslin neće ostati selektor, usledili su razgovori u Savezu o mogućim kandidatima.

- Jedna od opcija je bio Dragan Stojković Piksi. Kao što znate, on je potpisao odličan ugovor u Kini na nekoliko godina, tako da ta mogućnost nije bila realna. Naš cilj je da na SP napravimo korak dalje, ali da dovedemo i Murinja za selektora, ko bi nam garantovao da ćemo proći grupu. Mladen Krstajić je od početka kvalifikacija s reprezentacijom, odlično poznaje ekipu i igrači imaju veliko poštovanje prema njemu. Ako sportski direktor Goran Bunjevčević predloži Krstajića, lično neću imati ništa protiv da on povede tim na SP - rekao je Kokeza.

Sprečen uticaj menadžera na selektora, po Kokezinom mišljenju, kod mnogih je izazvao nervozu.

- Mogu biti predsednik još pola godine ili pet godina, ali dok sam tu, nikada više nijedan menadžer neće sastavljati tim ni u jednoj selekciji. I to je problem za neke osobe koje su nekad bile na čelu Saveza i oko Saveza. Verovatno gube ogroman novac i onda to postane povod za napade na FSS - zaključio je on.

foto: Nebojša Mandić

Fajt Direktor Zvezde iskulirao udarac

KOKEZA: TERZIĆ BI DA PREOTME FSS. TERZIĆ: ODGOVORIĆU TI, IMA VREMENA

Zanimljivo je da Kokeza terzića nijednom nije pomenuo imenom i prezimenom, već ga je nazivao „menadžerom na privremenom radu u Crvenoj zvezdi“. Kokeza je indirektno optužio Terzića da je partizanovac, iako je ovakvu kvalifikaciju prvi čovek crveno-belih izneo letos baš na račun predsednika Saveza. Kokeza je sada dodao da je Žarko Zečević čovek koji je Zvezdana Terzića doveo u FSS. U intervjuu za Nedeljnik optužio ga je i da želi da mu preotme FSS, te da je Terzić na njega vršio pritisak da tri igrača Crvene zvezde igraju u A reprezentaciji, a četiri u mladoj selekciji.

Kurir je povodom svega toga kontaktirao sa Zvezdanom Terzićem, koji se nalazi u inostranstvu:

- Biće vremena za odgovor, ali ne sada!

A. R.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Nebojša Mandić, Profimedia, EPA, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE PARTIZANOVA NEDELJA ODLUKE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track