CRVENO-BELI ZBOG KAZNE OSTAJU BEZ GOMILE NOVCA: Zvezda puca milion evra
Foto: Dado Đilas

Šok

CRVENO-BELI ZBOG KAZNE OSTAJU BEZ GOMILE NOVCA: Zvezda puca milion evra

Fudbal -

Klub je očekivao pune tribine protiv CSKA, a sada ne može da računa na unapred planirani prihod od ulaznica, hrane, pića i suvenira na stadionu „Rajko Mitić“

Fudbalski klub Crvena zvezda izgubiće oko milion evra zbog odluke UEFA da meč sa CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope igra bez publike zbog skandiranja Ratku Mladiću posle presude u Haškom tribunalu!

To je ogroman gubitak za klub s Marakane, pogotovo kad se zna da je uveliko prodat veći deo ulaznica za duel s Moskovljanima, što im predstavlja još veći problem. Na to treba dodati da crveno-beli neće moći da na sam dan meča sa CSKA na stadionu prodaju dresove, kao i ostale suvenire, što bi sigurno doprinelo još većoj zaradi.

foto: Printscreen

Ostaje da se vidi da li će čelnici Zvezde uspeti da ubede ljude iz UEFA da promene odluku i na kraju im ipak dozvole da utakmicu sa CSKA igraju pred navijačima. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić najavio je da će se žaliti evropskoj kući fudbala.

- U decembru smo poslali u UEFA cene karata za meč šesnaestine finala Lige Evrope i nismo dobili nikakvu informaciju da ne počinjemo prodaju karata. Do sada smo prodali 28.000 ulaznica, što je više od polovine karata. Zbog svega ovoga ćemo uložiti žalbu i iskreno se nadam pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekaćemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretnu odluku - kazao je Terzić.

Pa ovo je hit

BIVŠI GENSEK ZVEZDE SPASAO PARTIZAN

Partizan, za razliku od Crvene zvezde, nije drakonski kažnjen, pa će meč protiv Viktorije ipak odigrati pred navijačima, a velike zasluge za to pripadaju i Zoranu Damjanoviću, koji je bio u pravnom timu kluba iz Humske. Inače, Damjanović je bivši generalni sekretar Crvene zvezde, kao i Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore. Pravni tim Partizana odradio je dobar posao, a sada će to pokušati i večiti rival.

foto: Dado Đilas

Računica je jasna

CENE KARATA ZA CSKA

Sever i jug: 1.500 dinara

Istok bočno: 2.000 dinara

Istok centar: 3.000 dinara

Zapad bočno: 3.000 dinara

Zapad centar: 4.000 dinara

Prosečna cena ulaznice je oko 20 evra, već je prodato 28.000 karata, a stadion prima 55.000 navijača

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track