(KURIR TV) ZVEZDA POČELA PRIPREME: Svi su tu, samo Kange nema!
Foto: Dragana Udovičić

PROLEĆE NA VIDIKU

(KURIR TV) ZVEZDA POČELA PRIPREME: Svi su tu, samo Kange nema!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se pred početak priprema za prolećni deo sezone, u kom će se boriti na tri fronta: Ligi Evropa, Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Treneru Vladanu Milojeviću javilo se 33 fudbalera, dok će Gelor Kanga po običaju kasniti na početak priprema, uz dozvolu kluba.

1 / 7 Foto: Dragana Udovičić

Prvog dana priprema su se javili svi koji su bili u timu u jesenjem delu sezone, medju kojima je i napadač Milan Pavkov, koji je prvi deo proveo na pozajmici u Radničkom iz Niša.

Među okupkljenima je i brazilski fuzdbaler Andrade Viverios čija je budućnost u klubu i dalje neizvesna, jer se ne zna da li će ostati ili otići na pozajmicu. Na okupljanju nije bilo novih igrača.

Zajedno sa prvim timom treniraće četvorica igrača rodjenih 1999. godine: Dejan Joveljić, Aleksa Terzić, Veljko Nikolić i Luka Ilić, kao i dvojica iz generacije 2001. Strahinja Eraković i Ivan Ilić.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Fudbaleri crveno-belih će 14. januara otputovati na Kipar, na prvu fazu priprema, gde će akcenat biti na fizičkoj spremi i za taj deo nisu planirane utakmice, osim možda jedne protiv nekog niželigaša.

Povratak sa Kipra za Beograd je 21. januara i u srpskoj prestonici će boraviti narednih pet dana.

Odlazak na drugi deo priprema u Antaliju je 26. januara, gde će Crvena zvezda biti do 8. februara, pet dana pred prve zvanične utakmice u 2018. godini.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Tokom boravka u Turskoj, Zvezda će igrati četiri utakmice, 28. januara protiv Dinamo Bresta, 1. februara protiv Amkara, tri dana kasnije sa Ujpeštom, dok je generalna proba zakazana za 7. protiv Zenita.

Crvena zvezda će drugi deo sezone početi 13. februara, kada će dočekati ruski CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Revanš je osam dana kasnije u Moskvi.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Zvezda će do kraja sezone igrati i u Kupu Srbije i domaćem prvenstvu, u kom posle 22 kola zauzima prvo mesto na tabeli sa 57 bodova, devet više od drugoplasiranog "večitog" rivala Partizana.

kurir.rs / kurir sport, Beta, Aleksandar Radonić

foto: Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: PARTIZANOV PRELAZNI ROK: EVO zašto je Zdjelar poželjniji od Raće Petrovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track