DANIJEL ALEKSIĆ ZA KURIR: Prija kad te traži Zvezda!
Foto: Profimedia

Fudbaler o dolasku na Marakanu

DANIJEL ALEKSIĆ ZA KURIR: Prija kad te traži Zvezda!

Fudbal -

Čekam da se crveno-beli izjasne, meni Sent Galen ne bi pravio problem ukoliko rešim da idem, poručio fudbaler koji je velika želja Vladana Milojevića

Nije više tajna da Crvena zvezda želi Danijela Aleksića, a Kurir otkriva da nekadašnji reprezentativac hoće na Marakanu.

Danijel Aleksić (26), koji se sa svojim klubom Sent Galenom nalazi na pripremama u letovalištu Marbelji, u Španiji, otkrio je Kuriru da su iz Crvene zvezde kontaktirali sa njim. Obostrana želja postoji, ali se čini da je transfer još prilično daleko. Ofanzivni vezni, velika je želja trenera Vladana Milojevića.

- Ne znam šta da vam kažem. Crvena zvezda je veliki klub i svakome imponuje, pa i meni, kad te traži nekadašnji prvak Evrope i sveta. Čekam da vidim da se oni izjasne, jer su oni ti koji odlučuju. Ne bih želeo da sada dajem neke bombastične izjave ili da se nudim preko medija. Zna se dobro moj stav. Videćemo, prelazni rok je tek počeo - rekao je Danijel Aleksić za Kurir.

foto: Profimedia

Pomoćni trener crveno-belih Milan Kosanović odlično poznaje Danijela Aleksića još iz vremena kada su bili u Vojvodini.

- Znam Kosana, obojica smo Novosađani. Iz sadašnjeg tima Crvene zvezde dobro poznajem Vujadina Savića, Nenada Krstičića, Milana Rodića, Nemanju Milića... Igrao sam s njima u reprezentaciji. Pratio sam Zvezdu tokom polusezone, imaju sjajne rezultate u Evropi i Superligi.

Milan Aleksić ima odličnu polusezonu u dresu Sent Galena.

- Našao sam sebe u Švajcarskoj. Tu sam već treću godinu, igram redovno, klub me poštuje. U slučaju da rešim da idem, Sent Galen mi ne bi pravio problem, ispoštovali bi moju želju.

Aleksić je bio mlad kada je napustio Srbiju, pošto ga je Vojvodina u januaru 2010. prodala Đenovi.

- Dugačka je to priča. Kazaću samo da nije bila moja želja da sa 18 godina idem u Đenovu. Nisam srećan kako se sve to završilo. Naučio sam jednu životnu lekciju na teži način. Bio je to pogrešan korak, a kad god sam posle toga želeo da se iščupam, bilo je još teže. Kamo sreće da tamo nisam ni otišao. Ali sve to me je ojačalo. Tek sad počinjem da igram pravi fudbal - zaključio je Aleksić.

foto: Printscreen

Jasno kao dan

DOLAZI AKO ODE KANGA

Kako Kurir saznaje, Crvena zvezda želi Danijela Aleksića, ali neće se upustiti u realizaciju transfera dok ne bude poznat status Gejlora Kange. Gabonac ima dobre ponude iz Turske i Kine. On je taj koji odlučuje o svom statusu, odnosno o tome hoće li ostati u Beogradu. Od dobijenog novca Zvezda bi platila obeštećenje Sent Galenu koje iznosi oko 500.000 evra.

Postao otac

SIN ANDREJ JE MOJ ŽIVOT

Danijel Aleksić je krajem decembra postao otac, rodio mu se naslednik, sin Andrej.

- To treba doživeti! Imam novi motiv za rad. Prelep je osećaj kada postaneš roditelj. Nešto neverovatno. Samo da mi je Andrej živ i zdrav, a za sve ostalo ćemo lako - objasnio je Aleksić.

Aleksandar Radonić - Foto: Profimedia; PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track