(VIDEO) NEĆE NOVI STAMFORD BRIDŽ, A NI PARE: Jedna porodica stoji na putu proširenja Čelsijevog doma, a evo i kako!
Foto: chelseafc.com

briga ih za plavce

(VIDEO) NEĆE NOVI STAMFORD BRIDŽ, A NI PARE: Jedna porodica stoji na putu proširenja Čelsijevog doma, a evo i kako!

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija će kako sada stvari stoje na proširenje stadiona na kom igraju još od 1877. godine morati da sačekaju, jer se porodica koja žili u blizini pobunila i poručila da će na sve načine stopirati projekat.

Porodica Krostvejt, koja već 50 godina živi u neposrednoj blizini Čelsijevog stadiona, podnela je zahtev žalbu nadležnim vlastima za zabranu gradnje, ističući da bi novi stadion zaklonio sunčevu svetlost na njihov dom.

Iako je gradnačelnik Londona potpisao dozvolu za projektno planiranje novog Stamford bridža, ova žalba je stopirala početak radova. Čelsi se obratio lokalnim vlastima, koje bi u ponedeljak trebalo da odluče da li će Čelsi moći da počne obimne radove.

Lokalne vlasti imaju predlog da se od porodice otkupi kuća, čija vrednost prelazi nekoliko miliona funti, a potom da to zemljište rentiraju Čelsiju kako bi počeo radove. Ali, porodica je već najavila da će u tom slučaju potražiti druge načine da zaštite svoje interese.

Podsretimo, Čelsi i njegov gazda Roman Abramovič, žele da prošire kapacitet Stamford bridža. Bogati Rus je angažovao švajcarske arhitekte, koji su projektovali stadion u Pekingu nazvan "Ptičje gnezdo", "Alijanc arenu" u Minhenu, stadion Bordoa... Švajcarci su bili kreativni i napravili projekat koji odskače od uobičajenih engleskih stadiona, a kapacitet bi sa sadašnjih 41.000 bio povećan na 60.000 mesta.

Kurir sport

Foto: chelseafc.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track