Zvezda blizu obaranja kazne UEFA

DELIJE NISU KRIVE: Puna Marakana čeka CSKA iz Moskve?! Otkriveno ko je uneo transparent za Ratka Mladića u Belorusiji!

Fudbal -

Transparent podrške Ratku Mladiću na meču u Belorusiji nisu unele Delije već ruski navijači, što uvećava šanse da se naredni meč Lige Evrope ipak igra pred publikom u Beogradu

Fudbalski klub Crvena zvezda mogao bi da dobije važnog aduta u žalbenom postupku protiv UEFA.

Naime, ruski navijači iz organizacije "Russian-ultras" javno su, preko društvenih mreža 21. januara objavili da su oni uneli sporni transparent podrške generalu Ratku Mladiću, a ne Zvezdine Delije.

Na utakmici protiv Batea 23. novembra 2017. u Borisovu (0:0) na tribini gde su bili navijači Crvene zvezde razvijen je transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi". To je sve notirao delegat UEFA, pa je Crvena zvezda kažnjena da kao domaćin igra jednu utakmicu u Ligi Evrope bez prisustva publike.

"Dugo smo planirali da idemo da podržimo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo rešili da odemo na Zvezdu, u Belorusiju. Stigli smo u Moskvu i potražili minbuseve za Belorusiju. Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću. Kada smo stigli u Minsk, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu - nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijačke nalepnice i pravac kući", napisali su ruski navijači, priloživši dve fotografije koje će poslužiti i upravi srpskog kluba u žalbenom postupku u Nionu.

Čelnici Crvene zvezde najavili su žalbu UEFA zbog takve odluke, jer su za meč protiv CSKA iz Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope već prodali skoro 30.000 karata.

Nije poznato koji navijači se kriju iza imena "Russian-ultras". Ovi novi detalji sigurno bi mogli da budu olakšavajuća okolnost za klub iz Ljutice Bogdana, gde se nadaju da će žalba biti uvažena.

foto: Printskrin

28 hiljada karata prodala je Zvezda za utakmicu protiv CSKA 1. februara biće doneta odluka posle žalbenog postupka 13. februara crveno-beli će ugostiti Ruse na Marakani 12 i po godina je prošlo otkad je Zvezda poslednji put igrala bez publike protiv Bazela (1:2)

Aleksandar Radonić

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track