PRAVIO DIMNE BOMBE ZA TORCIDU: Mladić (17) radio po uputstvu sa interneta, izazvao detonaciju i demolirao stan u Splitu!
Foto: Printscreen

SREĆOM NEMA MRTVIH

PRAVIO DIMNE BOMBE ZA TORCIDU: Mladić (17) radio po uputstvu sa interneta, izazvao detonaciju i demolirao stan u Splitu!

Fudbal -

Mladić star oko 17 godina stradao je u stanu u Splitu, kada je kako se ističe u izveštajima praveći dimnu bombu, koju je trebalo da aktivira među pripadnicima Torcide na utakmicama fudbalera Hajduka izazvao detonaciju, koja je razrušila veći deo stana.

U splitskoj bolnici utvrđeno mu je crvenilo na licu, izgoreli pramenovi kose, a oči su mu bile crvene od dima. Na sreću, potpuno je zdrav i pušten na kućno lečenje.

Sve je “zakuvao” sam. U kuhinji prizemnog stana bavio se eksperimentisanjem. Verovatno zbog neiskustva, proces nije išao kako treba, pa je snažna detonacija demolirala stan poput tornada, uništivši zidove, deo nameštaja, vrata i inventar. Dok je mladić u kuhinji eksperimentisao, u susednoj prostoriji bili su roditelji i deda, koji su prošli bez povreda. Na intervenciju su prvo stigli vatrogasci jer je iz stana izbijao gusti dim i komšije su sumnjale da se stan zapalio. Do požara nije došlo, iako su oštećene i električne instalacije.

- Kad smo ušli u stan, bilo je mnogo dima. Videli smo srušeni pregradni zid. Momak je bio u šoku. Oči su mu bile crvene, deo kose progoren, pa sam odmah zvao Hitnu pomoć. Stan smo pregledali eksplozimetrom, nakon čega smo ga ispraznili od ljudi i proluftirali - rekao je Duško Perišić iz JVP-a Grada Splita.

Prema tragovima pronađenim na mestu detonacije može pretpostaviti da je mladić pravio dimnu bombu u kućnim uslovima. Uputstvo je našao na internetu. Navodno je dimna bomba trebala biti iskorištena na nekoj od budućih fudbalskih utakmica Hajduka na Poljudu. Mladić je, kako kažu, uzoran učenik i vrhunski sportista.

Kurir sport / 24sata.hr

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja