(VIDEO) ŽIVOTNA DRAMA ZVEZDE ARSENALA: Lekari hteli da mu odseku nogu! Imao je čak 10 operacija! Sada se oporavlja i nada da će ponovo igrati fudbal na vrhunskom nivou!
Foto: Reuter, AP

Ne odustaje

(VIDEO) ŽIVOTNA DRAMA ZVEZDE ARSENALA: Lekari hteli da mu odseku nogu! Imao je čak 10 operacija! Sada se oporavlja i nada da će ponovo igrati fudbal na vrhunskom nivou!

Fudbal -

Fudbaler Arsenala Santi Kazorla izjavio je da ne očekuje povratak na teren do kraja godine, ali da se nada da će ponovo zaigrati na vrhunskom nivou.

Španski fudbaler je poslednju utakmicu odigrao još u oktobru 2016. godine protiv Ludogoreca u Ligi sampiona, a od tada je čak deset puta operisao Ahilovu tetivu.

foto: Printskrin Twitter

"Često se pitam da li vredi nastaviti borbu za povratak fudbalu i postoje periodu kada mi dođe da odustanem, ali se i dalje nadam da ću se vratiti na nivo pre povrede", izjavio je Kazorla za špansku televiziju RTVE.

Kada se stravična povreda dogodila engleski lekari su otpisali bivšeg reprezentativca Španije.

"Jedan doktor mi je rekao da bi trebalo da budem presrećan ukoliko posle ove povrede budem mogao da izađem u park i da se poigram sa sinom", rekao je jednom prilikom Kazorla za španske medije.

foto: Reuter, AP

Naime, naizgled rutinska operacija se iskomplikovala. Došlo je do infekcije, zatim gangrene, pa je Kazorli u jednom momentu čak i život bio ugrožen, zbog čega su lekari razmatrali da mu amputiraju nogu.

Na njegovu sreću, sve se dobro završilo. Napornim radom, celodnevnim vežbama i naporima lekara, Kazorla se izvukao.

Kazorli ugovor sa Arsenalom ističe na leto, a trener londonskog kluba Arsen Venger najavio je da produžetak saradnje sa španskim fudbalerom.

Kazorla je u Arsenal došao iz Malage 2012. godine, dok je pre toga nastupao za Viljareal, Rekreativo i Ovijedo.

Za špansku reprezentaciju nastupao je 77 puta, uz 14 golova, i osvojio dva Evropska prvenstva (2008. i 2012).

Kurir sport, foto: Reuter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track