EKSKLUZIVNO! MARADONA OBOŽAVA SRBIJU: Ispovest Srbina koji je sa svetskom legendom na „ti“
Foto: Privatna Arhiva

Kakva čast

EKSKLUZIVNO! MARADONA OBOŽAVA SRBIJU: Ispovest Srbina koji je sa svetskom legendom na „ti“

Fudbal -

Bojan Dulović radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde u tamošnjem klubu trenira Dijegovu devojku, a ujedno je i lični trener slavnog Argentinca

Nema mnogo ljudi na svetu koji su na „ti“ sa najvećim fudbalerom Dijegom Armandom Maradonom. Od naših ljudi, to su možda Emir Kusturica, Novak Đoković i treći je - Bojan Dulović (37), trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, bliski prijatelj Argentinca i njegov doskora lični trener.

foto: Privatna Arhiva

SMS poruka

DIJEGO MI SVAKI PUT ČESTITA ROĐENDAN

Ponekad i Duloviću deluju kao san neki trenuci provedeni s Maradonom.

- Ujutru te probudi zvuk poruke, otvoriš i vidiš da ti Maradona čestita rođendan. Onda staneš i zapitaš se da li je to moguće. Ili te takav čovek pozove kod sebe na rođendan, pa pevamo onu čuvenu pesmu iz Kusturičinog filma o njemu. Sve su to trenuci za nezaborav.

foto: Privatna Arhiva

Momak iz Šapca za Kurir je opisao kako je počelo drugarstvo sa slavnim Maradonom.

- Pre osam godina sam počeo da radim kao trener, a već pet godina sam u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde radim u najstarijoj akademiji „Esport fudbal klub“. Odskora smo dobili licencu da se takmičimo i od 800 klinaca stvorili nekoliko takmičarskih ekipa po godištima. Nemamo seniore, ali zato imamo seniorke - priča Dulović.

Treniranje devojaka bilo je zaslužno za početak prijateljstva s Maradonom.

- U naš tim je došla Dijegova devojka. Odlična je fudbalerka, igra plejmejkera, što bismo mi rekli „desetku“, baš kao i Dijego. On je dolazio na naše treninge i, malo-pomalo, počelo je druženje.

foto: Privatna Arhiva

Gost u Buenos Ajresu

MARADONINA ĆERKA ME VODILA NA BOKA - RIVER

Još jedan dokaz prijateljstva sa „fudbalskim bogom“ bila je poseta mestu na kojem je legenda počela da živi.

- Otišao sam na čuvenu „bombonjeru“ na utakmicu Boka juniors - River Plejt. Dočekala me je Dijegova ćerke Dalma i odvela na mesto za koje se nikad ne kupuju karte. To je loža „broj 1“, sa pogledom na sredinu terena, koja se otvara samo kada se pojavi on ili članovi njegove porodice - kaže Bojan.

Koliko je prijateljstvo postalo intenzivno, najbolje pokazuje činjenica da je Dulović usput savladao i španski.

- Jedno vreme sam radio s njim jer je poželeo da svoju kilažu dovede u red. Prihvatio je sve moje savete, radio je bez primedbi sve na treningu, a kod kuće se pridržavao svega što sam mu ostavio na frižideru kao poruku. Za četiri meseca uspeo je da skine negde oko 25 kilograma, a njegova kuvarica me je stalno ispitivala da joj objasnim čudo i čime sam uspeo da utičem na njega. Nije bilo ničeg čarobnog, jednostavno, imao je poverenje u mene.

Poverenje i dalje povezuje Srbina i Argentinca.

- Baš on kaže da smo kao narodi slični i tako mi objašnjava svoj odnos prema Kusturici, Noletu i Srbiji uopšte. On je privatno pravi laf, prijatan, veoma kulturan. Međutim, nije lako biti u njegovoj koži. Teško se ulazi u njegov krug. Mogu reći da je mene sam on pustio u svoje društvo.

foto: Privatna Arhiva

Saradnici u klubu

ODLIČAN SA DVAJTOM JORKOM

Maradona jeste najveći fudbaler u Dulovićevom okruženju, ali ima još dobrih i zaslužnih asova u njegovoj blizini.

- Dvajt Jork je ambasador mog kluba. Često je na našim treninzima, gleda, interesuje se, savetuje. Veoma mu je stalo do našeg uspeha. Za vrhunski fudbal nije toliko zainteresovan kao za rad s mladima. Utakmice gleda samo ako uhvati golove i najzanimljivije detalje. Uglavnom voli da odigra golf.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track