ZDRAVKO MAMIĆ: Zvezda je najveća!
Foto: Aleksandar Radonić

Prvi čovek Dinama ishvalio velikog rivala

ZDRAVKO MAMIĆ: Zvezda je najveća!

Fudbal -

Popularni Maminjo uživo gledao crveno-bele u Turskoj i najavio dolazak na utakmicu protiv CSKA

Crvena zvezda je fascinirala Zdravka Mamića! Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić odgledao je utakmicu Crvene zvezde protiv Dinama iz Bresta (2:0) na pripremama u Turskoj.

Popularni Maminjo stigao je na fudbalske terene u pratnji nekoliko saradnika i odmah ušao u priču sa srpskim novinarima.

Jugonostalgičar

ŽAO MI JE YU LIGE

Zdravko Mamić kaže da mu je krivo što nikada nije zaživela regionalna liga na prostoru bivše Jugoslavije.

- Među prvima sam bio za tu ligu. Ali, ne vredi... Pokušali su neki moji prijatelji da ovde u Antaliji na pripremama organizuju turnir velike četvorke. Nažalost, ni to nismo uspeli - kazao je Mamić.

Uzeo je protokol i počeo da se šali:

- Jesu li tu ona dvojica koje treba da pogledam?

foto: Aleksandar Radonić

Potom se uozbiljio i raspitao za čelnike Crvene zvezde.

- Da li je tu i Terza?

Onda je Zdravko Mamić izneo veliko poštovanje prema crveno - belima kao bivšem svetskom i evropskom šampionu iz 1991. godine. Najavio je dolazak na utakmicu protiv CSKA iz Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope.

- Dolazim sigurno u Beograd 13. februara. Crvena zvezda ima odličnu sezonu, igraju na proleće u Evropi. Ne treba da imaju komplekse od bilo koga, jer su bili prvaci Evrope i sveta. To niko neće ponoviti - kazao je Zdravko Mamić, koji nije bio imun na uspehe Crvene zvezde u Ligi Evrope prošlog leta i jeseni:

- Drago mi je što se vraćaju tamo gde im je mesto. Kad god klubovi sa naših prostora ostvaruju dobre rezultate, ja se osećam dobro. Nemam problem da to i kažem.

Na pitanje da li ima neki dobar fudbaler Zvezde za Dinamo,

Mamić se zamislio i odgovorio:

- Ne znam ko je sada bolji! Mrtva trka. Dobra je Zvezda!

Uspešan start

DVE POBEDE CRVENO-BELIH U ANTALIJI

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su dve pobede na pripremama u Antaliji. Crveno-beli su prvo pobedili litvanski Stumbras sa 3:1, dok su u drugom odmeravanju snaga bili bolji od beloruskog Dinama iz Bresa sa 2:0.

U prvom meču strelci za Zvezdu bili su Milijaš, Pešić i Pavkov, dok su se u drugoj utakmici golove za crveno-bele postigli Adžić i Eraković. U svakom slučaju, trener Milojević može biti zadovoljan učinkom svojih izabranika.

foto: Dado Đilas

Reč centarfora

BOAĆI: O TRANSFERU ODLUČUJE TERZA

Reporter Kurira pitao je Ričmonda Boaćija kako napreduje njegov transfer u Englesku, pošto su Kristal Palas i Njukasl spremni da za njega Crvenoj zvezdi plate više od osam miliona evra.

- Sve što je vezano za novac, prepustio sam mom menadžeru i Zvezdanu Terziću. Ovde sam i koncentrisan na Crvenu zvezdu - kroz osmeh je rekao Boaći.

Kurir / Aleksandar Radonić, specijalni izveštač iz Antalije

Foto: Aleksandar Radonić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Posle poraza od Zvezde, Novica Ima recept za Kup u Nišu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track